Nordre Aker Budstikke

Null hull langs Maridalsvannet

Vannet skal sikres. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Arbeider ved Maridalsvannet, nytt gjerde skal på plass langs drikkevannet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2016 kl 10:11

KJELSÅS: Overingeniør Petter Morstad i Vann- og avløpsetaten forteller at det er nytt gjerde på gang - ved Oslos drikkevann.

500 meter

– Vi skal sette opp 500 meter gjerde, stolper og en port, forteller han.

I tillegg.

– Gjerdene og stolpene skiftes fordi det har rustet og gammelt.

LES OGSÅ: Ulovlig camping med forsøpling og avføring: – Vi er sjokkerte over byrådets handlingslammelse!


Er det hærverk på gjerdene?

Klipping

– Det er noe klipping i gjerdet for å komme seg gjennom, men det har blitt noe mindre av dette med tiden. Men det er mer reparering av gjerdet ved Alnsjøen i Lillomarka, forteller han.

Gammelt, og noe klipping, nå blir gjerdet byttet ut. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hva foregår der oppe?

– Det er generelt mer ulovlig aktivitet rundt Alnsjøen, legger Morstad til.

Mer om Alnasjøen

Alnsjøen ligger i Lillomarka nord i Oslo. Vannet har vært drikkevannskilde for Oslo siden 1930. Alnsjøen har utløp til Alnaelva som renner gjennom Ammerud, og ned i Groruddalen hvor den følger Alnaparken og renner ut i Oslofjorden.

Alnsjøen ligger i et populært område for friluftsliv og rekreasjon. For å beskytte drikkevannet mot forurensning er Alnsjøen gjerdet inn og merket «ta vare på drikkevannskildene dine». Alt ifølge wikipedia.no.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...