Nordre Aker Budstikke

Ny jobb for Fredriksen (52) – blir direktør

Bård Folke Fredriksen er ansatt som ny administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL). Han tiltrer 1. januar 2020. Foto: Ilja C. Hendel

Kjelsås-mann og Lyn-supporter Bård Folke Fredriksen, som har vært både byråd og statssekretær, er ansatt som direktør i NBBL.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Styret i Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) har ansatt Bård Folke Fredriksen (52) som ny direktør i NBBL. Han kommer fra stillingen som leder av politisk avdeling i Høyres stortingsgruppe, og sier at han ser frem til å starte i det han selv kaller en drømmeposisjon, melder organisasjonen i en pressemelding tirsdag.

Fredriksen tiltrer i stillingen 1. januar 2020, og tar over jobben etter Thor Eek, som har vært adinistrerende direktør de siste 8 årene.

Politisk ringrev

Bård Folke Fredriksen er også nestleder i Høyres stortingsgruppes sekretariat, og møter fast i partiets arbeidsutvalg. Han har tidligere erfaring som statssekretær i Kulturdepartementet, og som byutviklingsbyråd i Oslo fra 2009 til 2015. Han har også vært byråd for kultur og utdanning i 1999–2000, og byråd for eldre og bydelene i 2000–2001.

Bård Folke Fredriksen ble første gang valgt inn i bystyret i 1992, og startet sin politiske karriere i Berg Unge Høyre, og han var leder i Oslo Unge Høyre tidlig på 90-tallet. Han ble nevnt som mulig ordførerkandidat for Høyre før årets valg.

Bolig er viktig for folk

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. NBBL ønsker at det føres en aktiv og bærekraftig bolig- og bygningspolitikk som sikrer boligbyggelagenes medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.


Styret viser til at landsmøtet har vektlagt betydningen av det interessepolitiske arbeidet. Gjennom ansettelsen skal organisasjonen styrke sitt dyktige team av ledere og medarbeidere, både med tanke på politisk kompetanse og nettverk. NBBL har klare ambisjoner og målsettinger. Fredriksen har politisk erfaring fra kommune og storting, noe som vil bidra i arbeidet med å sikre boligbyggelagenes stemme både lokalt og nasjonalt for å sikre en god og bærekraftig boligpolitikk, skriver NBBL i pressemeldingen.

– Å få jobbe med noe så viktig for folk som bolig en drømmeposisjon for meg. Boligbyggelagene og borettslagene gir trygge rammer for boliger. De har vært helt avgjørende for at de fleste i Norge eier sin egen bolig. Boligbyggelagene og borettslagene bidrar til en svært velholdt boligmasse og gode bomiljøer. Jeg gleder meg til å jobbe for å fremme boligbyggelagenes interesser og til å delta i viktige diskusjoner, blant annet om hvordan boligbyggingen kan holde tritt med befolkningsveksten, sier Bård Folke Fredriksen.

Lyn-gutt

Den nye NBBL-direktøren er oppvokst på Tåsen og Nordberg, og med skolefortid på Berg videregående skole, og han har flere ganger understreket at han er Lyn-supporter.

– En gang Lyn-gutt – alltid Lyn-gutt! har Fredriksen tidligere slått fast i et intervju i Nordre Aker Budstikke.

På spørsmål om hva han kunne tenke seg å jobbe med, dersom han skulle legge politikken på hylla, svarte han i 2015:


– Jeg kunne faktisk godt tenkt meg å være fotballkommentator!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...