Nordre Aker Budstikke

Ny leserrekord i 2021 – og disse sakene ble lest av flest

Foto: NAB / Privat /Utlånt

Tiårsmarkeringen av 22. juli, populære markastuer, gravetrøbbel i gata, måkebiler i elva, kjendisers boligkjøp, og koronafrustrasjon, er noe av det Nordre Aker Budstikkes lesere leste aller mest i 2021.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2021 kl 10:15

NORDRE AKER: Vi har lagt bak oss koronaår nummer to, og håper inderlig det blir det siste pandemiåret i denne omgang. Nordre Aker Budstikke har fortsatt å jage rekorder, og allerede i høst kunne vi melde om at leserrekorden fra 2020 var passert.

Når vi nå gjør opp status etter 2021, har vi publisert over 2900 artikler på Nab.no, og allerede 29. desember passerer vi 9 millioner sidevisninger! Det er nok en rekord – aldri før har lokalavisen blitt lest så mye som i år. I snitt har vi hatt nesten 20.000 daglige lesere, og i løpet av en uke er 60.000 lesere innom avisen.

Takk for at du følger oss, og for tips og tilbakemeldinger! Det setter vi stor pris på. Her har vi samlet de ti mest leste sakene våre i år.

1. Satte ut boller til turfolket - oppfordret til å vippse

Lørdag 23. januar ble Oslo og en rekke kommuner på Østlandet stengt ned på få timers varsel etter utbruddet med det muterte koronaviruset i Nordre Follo. Omtrent alt ble stengt, men ikke marka. Drifteren av Linderudkollen sportsstue, Dorthe Nygaard, hadde allerede gjort unna helgebaksten, og måtte tenkte kreativt.

– Det er jo grenser for hva vi klarer å spise selv, sa Nygaard til Nordre Aker Budstikke.


Selv om hun måtte holde stua stengt, ville hun gjerne tilby noe til turfolket. Helgebaksten ble derfor satt ut, med oppfordring til å vippse. Og det ble en stor suksess! Og den mest leste saken i Nordre Aker Budstikke i 2021.

2. Ti år siden 22. juli – mintes Håvard

Det var i år ti år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. En av de mange som mistet livet var 21 år gamle Håvard Vederhus fra Kjelsås. Et politisk talent og lederen for Oslo AUF ble gravlagt fra Grefsen kirke. På tiårsdagen for terrorangrepene ble Håvard minnet ved gravstedet. Mange var samlet, og det ble en følelsesladet og verdig markering.

– Kjære Håvard, min elskede Håvard, Norges dyktigste politiker-Håvard, partyløve-Håvard, visjonære Håvard, kirke-Håvard, og ikke minst Håvard som utrettelig jobbet for det han trodde på, sa hans gode venninne, og senere varaordfører og stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam i sin minnetale.

3. Boligkjøp

Kine Olsen Vedelden hadde vunnet VM, EM og NM i cheerleading da hun la opp som 21-åring. Hun har vokst opp på Kringsjå, og er datteren til fotballtrenerlegenden Egil «Drillo» Olsen. Hun ble for alvor kjent for det norske folk som deltaker i Mesternes Mester, og siden i Farmen Kjendis. Det var der hun møtte den tidligere skihopperen Tom Hilde, og det oppstod søt musikk.

Vedelden, som nå studerer juss på UiO, og jobber i et advokatfirma, kunne i januar avsløre at paret hadde kjøpt seg leilighet på Vettakollen.


– Tom og jeg har kjøpt et gigantisk oppussingsobjekt, så det blir et skikkelig oppussingskjør det kommende året! sa hun til Nordre Aker Budstikke.

4. Rørarbeid og el-gravemaskin

Gravearbeidene som startet på Nordberg i oktober i fjor har preget nabolaget i lang tid, og Nordre Aker Budstikke har skrevet mye om det det siste året. Vann- og avløpsetaten skal erstatte to vannledninger, og i den forbindelse må de blant annet grave, sprenge og pigge grøfter og groper.

I november opplyste Vann- og avløpsetaten at det har oppstått store problemer med elektriske gravemaskiner underveis i prosjektet. Og det skapte enormt engasjement, ikke minst i kommentarfeltene.

5. Nye koster på markastue

Mange stopper innom Tryvannstua på ski-, gå- eller sykkelturer i Nordmarka, og i høst overtok Ove Jørgensen, Chris Paolo Tan Chiong og Runar Jørgensen som nytt vertskap på den kjente markastua. Nordre Aker Budstikke møtte trioen i november, og fikk en omvisning i stua, der de tre har gjort flere endringer, før planlagt åpning i romjula.

Jørgensen, som har bodd i Nydalen og på Storo i en årrekke, kommer fra jobb som seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Den siste tiden har han ledet koronaprosjekter.


– Chris er manager, men har de siste årene jobbet i storkjøkken. Hans lidenskap er bakverk og alt som er moro på kjøkkenet. Vi danner et ledertriangel med min nevø Runar. Han har tatt permisjon fra lederjobb i sportsbransjen, sa Jørgensen.

6. Politiaksjon og funn av machete og narkotika

Midt i sommerferien, 15. juli, ble ti personer anholdt i en politiaksjon på Storo. De anholdte var alle menn i 20-årene, ifølge politiet.

– Vi fikk melding om at flere personer ble truet med machete. Vi rykket ut og kom raskt til stedet, sa politiets innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, som mente situasjonen oppsto i forbindelse med en narkotikaoverlevering.

7. Komikerens drømmehjem

– Jeg kjørte rundt og kikket etter et sted å bo. Jeg tenkte «Her vil jeg bo», og så ble det dét, sa Morten Ramm til Nordre Aker Budstikke i desember. I seks år har han bodd på Lofthus i Nordre Aker.

– Det er kort vei til skoler og barnehager – og ikke minst tilknytning til idrettsanlegg. Det er høyt aktivitetsnivå i Nordre Aker. Det setter vi som er en såpass motorisk familie pris på! sa Ramm, som avslørte at han er Skeid-fan.

8. Den store sorgen, og veien videre

NRK-profilen Karen Marie Berg var i sommer å se som programleder på Sommerskuta. Lille julaften fortale den Tåsen-bosatte tobarnsmoren også om hvordan det er å feire jul uten den du hadde planlagt å dele resten av livet med: For tre år siden dro mannen hennes Hans Christian på joggetur, og kom ikke tilbake. Nordre Aker Budstikke møtte Karen Marie i hjemmet på Tåsen i september, før premieren på den andre sesongen av podcasten hennes «Sorgens kapittel».

I intervjuet takker hun også naboene for hvordan de stilte opp for familien da det utenkelige skjedde.

9. En isolert mammas bekjennelser – fikk Nakstad på døra

Titusener leste innlegget «En isolert mammas bekjennelser», hvor Siri Therese Flamme-Larsen fra Kjelsås i september beskrev hvordan koronasituasjonen opplevdes for familien – med testing og isolasjon.

Innlegget ble det nest mest leste debattinnlegget i Nordre Ake Budstikke i år. Men det stoppet ikke med det. For etter innlegget i lokalavisen, tok nemlig assisterende helsedirektør Espen Nakstad affære, og dukket opp hjemme hos familien på Kjelsås! Og denne saken er på listen over årets ti mest leste!

10. Både brøyte- og redningsbil havnet i elva

Det snødde en del sist vinter også, og i mars gikk det galt på veien langs Akerselva, forbi Teknisk museum. En hjullaster mistet festet natt til fredag, og skled ned skråningen mot Akerselva. Da Falck skulle få den opp i dag, fulgte bergingsbilen etter. Dermed måtte begge kjøretøyene reddes opp.

…og årets føljetong

Saksføljetongene som har engasjert aller mest gjennom året er de såkalte Sognsvann-sakene; Nordre Aker Budstikkes avsløringer om den grønne adkomsten og utleien av Søndre Sandås gård på parkeringsplassen ved Sognsvann.

Sakene er oppsummert i forbindelse med et intervju med byråd for miljø- og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG) i høst.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...