Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Ny omfordeling av penger i Osloskolen vil svekke elevtilbudet i Nordre Aker»

ILLUSTRASJONSFOTO

KOMMENTAR: For disse skolene blir det vanskelig å dekke ekstra tilbud som intensivkurs, leksehjelp og mer tilrettelagt undervisning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Byrådet foreslår å innføre nye kriterier i ressursfordelingsmodellen for grunnskoler i Oslo kommune. Forslaget legger opp til at dagens kriterier for tildeling bl.a. knyttes sterkere til foreldres utdanningsnivå, inntekt og antall barnevernssaker i skolekretsen.

Innføring av slike kriterier vil gi store utslag for skoler i de vestre bydelene. I Bydel Nordre Aker vil flere skoler få betydelige kutt og mindre å rutte med per elev. For disse skolene blir det vanskelig å dekke ekstra tilbud som intensivkurs, leksehjelp og mer tilrettelagt undervisning.

Leder i Nordre Aker Høyre, Øivind Tandberg (t.h.), her sammen med driftstyreleder på Tåsen skole, Jørn Wegger, også han representant for Høyre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES BAKGRUNN: Så mye taper Nordre Aker-skolene på ny fordelingsmodell

Nordre Aker Høyre støtter «positiv forskjellsbehandling» som bidrar til at alle elever får et likeverdig tilbud. Prinsippet om at skoler med størst utfordringer får mest midler er en videreføring av det tidligere borgerlige byrådets politikk.


Nordre Aker Høyre er imidlertid bekymret for at byrådets forslag til ny omfordeling vil føre til at enkeltskoler i bydelen ikke lenger har ressurser til å tilby god tilrettelagt undervisning til elever som trenger det. Elever med ulike funksjonshemminger og atferdsproblemer som ikke kommer inn under dagens diagnoser for spesiell tildeling av elevmidler vil få mindre sjanser til tilpasset undervisning.

Byrådet foreslår at ny omfordeling skal tre i kraft fra 1.januar 2018. Bystyret skal behandle forslaget i desember.

Nordre Aker Høyre vil:

  • at Oslo kommune tar ansvar for at alle elever får et likeverdig tilbud og legger til rette for at skoler i alle bydeler gir god opplæring som tilpasses den enkelte elevs evner og forutsetninger. Ressurstildelingen til skolene må ta høyde for at elever kan ha utfordringer som ikke fremgår av foreldres inntekt, utdanningsnivå eller antall barnevernssaker i skolekretsen.
  • ha en bedre grunnfinansiering som sikrer kvalitet i alle skoler, uansett bydel. Det er behov for å utrede en nedre grense for hva som er forsvarlig driftsramme for en skole.

  • utsette behandlingen av byrådets forslag til ny omfordeling av ressurser til skoler. Før forslaget kan behandles trengs det en grundig gjennomgang av nye kriterier og hva slags konsekvenser de får for skoletilbudet i den enkelte bydel.

Nordre Aker Høyre
v/ leder Øivind A. Tandberg

Delta i bydelsdebatten? Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ: Dette svarer skolebyråd Tone Tellevik Dahl

LES OGSÅ: Nå er de igang med Colletts kulturhus

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...