Nordre Aker Budstikke

Ny smittetopp kan koste Oslo 1,6 milliarder kroner

Prøvetakingsstasjon av korona Covid-19-viruset utenfor legevakten på Aker Sykehus. Det er bydelene som har ansvaret for prøvetaking. I Nordre Aker ligger feberpoliklinikken, der personer med symptomer blir testet, i SiO Helses lokaler på Blindern. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

En beregning over kostnadene til å teste og spore smitte dersom en nytt utbrudd av koronavirus skulle oppstå i Oslo, viser en regning på hele 1,6 milliarder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Det er dokumenter utarbeidet av Oslo kommune som Aftenposten har fått innsyn i som viser hvor stor regningen kan bli dersom virusspredningen på nytt skulle blusse opp.

En hovedstrategi som går ut på å teste 5 prosent av befolkningen i uken, og videre sporing av dem som tester positivt, viser at regningen kan bli opp mot 1,6 milliarder kroner. Det er medisinsk fagsjef i Oslo, Johan Torper, som skriver dette i en vurdering av de økonomiske konsekvensene ved en beredskapsplan for smitteverntiltak som kan settes inn ved en oppblomstring av smittespredning.

Det er særlig smittesporing som er dyrt. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier han forstår at det blir dyrt med test- og sporing av ny smitte, men sier det likevel vil være bedre enn å stenge ned hele samfunnet på nytt.

– Om testing vil koste noen milliarder kroner, så er nok det å foretrekke fremfor mange ti- eller hundretalls milliarder i samfunnsøkonomiske kostnader ved nedstenging, sier Guldvog.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...