Nordre Aker Budstikke

Ny testrekord i Oslo – Raymond venter svært høye smittetall

…men foreløpig er det lavt i Nordre Aker.

Raymond Johansen venter høyere antall positive prøver i dagene fremover etter nok en testrekord onsdag. I Nordre Aker er det foreløpig stille. Foto: Heiko Junge, NTB / Oslo kommune (illustrasjon)

Onsdag testet 6048 personer seg for koronaviruset i Oslo. Det er rekord i hovedstaden. Nå tror byrådslederen på «svært høye smittetall.» I Nordre Aker ble en barnehage stengt onsdag på grunn av smitteutbrudd, men tallene siste døgn er likevel lave lokalt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2021 kl 12:19

OSLO / NORDRE AKER: Den siste uken har andelen positive prøver vært høyest i Alna med 4,7 prosent og Stovner der 4,4 prosent av de testede har testet positivt.

Andelen positive tester er lavest i bydel St. Hanshaugen med 0,9 prosent og Ullern der 1,1 prosent tester positivt.

Nå tror byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vi vil se høye smittetall neste dagene.

– Høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte, og jeg venter svært høye smittetall. At så mange tester seg, betyr at vi klarer å fange opp mer smitte, isolere de som er smittet, og sette folk i karantene. Dermed øker sjansene for å slå ned smitten.

Stille i Nordre Aker

Det siste døgnet er det registrert 689 koronasmittede i Norge. Det er 190 flere enn dagen før og 348 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo er tallet for nye smittetilfeller 139 det siste døgnet. Det er 37 færre enn gjennomsnittet den siste uken og 75 færre enn dagen før.

Antall registrerte smittede per dag i Oslo de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)


I Bydel Nordre Aker ble det onsdag registrert tre nye smittetilfeller, fordelt på aldersgruppene 0-9, 20-29 og 30-39 år. Dette er seks færre enn dagen før, da det ble registrert ni smittede.

Antall registrerte smittede per dag i Nordre Aker de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

Flere av disse kan spores til et smitteutbrudd i Nordberg barnehage. Status onsdag kveld var at det er påvist ni smittetilfeller av koronaviruset ved tre ulike avdelinger. 34 personer – både barn og voksne; ansatte og husstandsmedlemmer. Bydelsoverlegen vedtok derfor onsdag, i samråd med bydelsdirektøren, å stenge barnehagen resten av denne uka.

– Stenging anes som nødvendig for å stanse pågående smittespredning, sa bydelsoverlege Tom Sundar til Nordre Aker Budstikke onsdag kveld, og at smittesituasjonen fortsatt kunne utvikle seg.

Lavest smittetrykk i Nordre Aker

Samtidig er bydel Nordre Aker nå tilbake på bunnen på lista over bydelenes smittetrykk. Det er nå smittet 146,6 per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. På plassen over ligger Ullern, med 150,4 per 100.000.


Grorud bydel har nå det høyeste smittetrykket. Der er det 519,7 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Stovner bydel, som tidligere har hatt det høyeste smittetrykket, følger på andreplass med 465,2. Alna er på tredjeplass med 463,8 smittede per 100.000.

Til sammen er 20.617 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Folk under 30 år står for 43 prosent av smittetilfellene i hovedstaden. I Nordre Aker er totalt 851 innbyggere smittet med covid-19 siden mars i fjor. Dette utgjør 1,6 prosent av befolkningen.

Fakta: Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Grorud - 519,7 - (144)
 • Stovner - 465,2 - (155)
 • Alna - 463,8 - (231)
 • Bjerke - 430,9 - (144)
 • Gamle Oslo - 340,9 - (200)
 • Grünerløkka - 338 - (211)
 • Søndre Nordstrand - 314,2 - (123)
 • Vestre Aker - 291,3 - (148)
 • Sagene - 244 - (110)
 • St. Hanshaugen - 217,7 - (88)
 • Nordstrand - 202,1 - (106)
 • Østensjø - 187 - (95)
 • Frogner - 180,5 - (107)
 • Ullern - 150,4 - (52)
 • Nordre Aker - 146,6 - (78)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 04.03.2021, kl. 12.00)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...