Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ny trepoenger, og Lyn klatrer (!) på tabellen

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn presset, og Mjølner hadde noen sjeldne men farlige kontringer. Kortene satt løst på Bislett søndag ettermiddag, og Lyn gikk seirende ut av matchen, mot ti mann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2015 kl 12:16

BISLETT: Kampen endte 2-1, selv om lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Lyn startet og avsluttet omgangen best, mens Mjølner hang godt med i midtpartiet.

Kampens første av totalt seks kort kom etter 19 minutter, og gikk til Lyns Endre Knudsen.

Elleve mot ti

Andreomgang startet dramatisk. På en god kontringsmulighet tråkket en Lyn-spiller på ballen rundt midtbanen i det han skulle sette fart. Mjølners Mirza Mujcic kom opp i ryggen og det ble en kamp om ballen som endte med at midtstopper Mujcic fikk sitt andre gule for kvelden, og ble utvist.

Elleve mot ti mann skapte likevel Lyn lite videre i andreomgang, til tross for mest ballbesittelse. Mjølner la seg lavt og det så ut som om det hele skulle renne bort i 0-0.

Dommeren delte ut enda tre gule kort, to av dem til hjemmelaget, før det igjen ble spenning.

LES OGSÅ: De unge Lyn-guttene starter innsamlingsdugnad for flyktiningene

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Plutselig scoring

Litt ut av ingenting satt plutselig scoringen for Lyn fem minutter før full tid, og det var Jonas Hammer det handlet om.

Hammer kom med ballen mot boksen, som var full av Mjølner- og Lyn-spillere. Et løst skudd i en bue over Mjølners keeper, og så satt ballen i nettmaskene.

Ett minutt på overtid ble det dømt straffe i Lyns favør, etter at Birger Rasmussen ble felt. Moses Mawa var mannet som sørger for at hjemmelaget gikk opp til 2-0-ledelse.

Men i sluttminuttene skapte Mjølner spenning, og ga alt i håp om et mirakel. Fire minutter etter full tid reduserte gjesten med et langskudd. Men mer mirakel enn det ble det ikke.

Kampen endte 2-1 til Lyn, som dermed tok med seg en viktig trepoenger.

LES OGSÅ: Moses er mannen!

Herregud for et følsomt skudd! Klasse!

Det er ikke kjørt for Lyn – ennå

– Utrolig viktig seier!

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Det sier Lyn-trener Tresor Egholm til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

– Nå har vi tatt poeng i de fire siste hjemmekampene våre, tre seire og en uavgjort (som burde vært seier). Og det gir oss jo stor selvtillit med tanke på det som skal skje ut resten av sesongen. Det er langt opp fortsatt, men dette er ikke kjørt enda. Men vi ser jo at opphentingen helst skulle begynt litt før, sier Egholm.

Lyn har med det 12 poeng totalt, og klatrer forbi Holmen til 13. plass på tabellen. Nå er det to poeng opp til Mjølner på 12., og fire poeng til Ullern og Skeid over streken.

Irriterende enkelt mål å slippe inn

– I dag kontrollerer vi kampen fra start til slutt, men det irriterer meg litt at vi slipper inn et så enkelt mål på overtid igjen. Men når det er sagt, så burde vi jo helt klart ha scoret mange flere mål i dag, hvis en ser ut fra ballinnehav og sjanser, sier Egholm, og legger til at Mjølner ikke er et enkelt lag å møte.

Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Ikke når de legger seg lavt med alle mann. De har mange fysiske spillere, og rydder godt inne i og rundt egen 16-meter, og det ble derfor en tålmodighetsprøve, sier Egholm, og legger til:

– Derfor var det fryktelig deilig å se målet fra Jonas Hammer! Herregud for et følsomt skudd! Klasse! Birger er superviktig for oss i dag, og i perioder er han et angrep alene! Blir felt og skaffer dermed straffen som Moses scorer på, og gir Mjølner mye å jobbe med i dag. Veldig god kamp av Birger altså!

Mandag spiller Lyn-rekruttene kamp, og den skal vinnes sier Egholm!

– Og så er det bare å jobbe på videre! En kamp av gangen! Vil også takke Bastionen. Fantastisk støtte hele veien! Det er viktig for oss.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

Kjelsås-seier

Etter lite poengfangst i det siste fant også Kjelsås seiersformen borte mot Senja søndag.

De blå spilte 2-3 på bortebane, og har nå fire poeng opp til tredjeplass på tabellen, der Tromsdalen ligger med 43 poeng, men én kamp mindre spilt enn de øvrige. Grorud ligger på andre plass med like mange poeng. Kjelsås har nå 11 poeng opp til serieleder KFUM.

LES OGSÅ: Poengdeling i bydelsoppgjøret

Ny Skeid-trener

Skeid spite borte mot Vålerenga 2 i Vallhall på mandag. Den kampen endte med 2-1-seier til hjemmelaget. Skeid ligger dermed på 10. plass på tabellen, men med kun en firepoengsluke ned til streken.

Kampen i Vallhall ble ledet av Stig Mathisen. Skeid melder på sine nettsider at Mathisen overtar treneransvaret for A-laget ut sesongen, etter Johnny Ademaj. Ademaj overtok treneransvarei klubben etter at Skeid avsluttet ansettelsesforholdet til Kjell Sverre Hansen Wold i juli.

Det er ifølge Skeid.no Ademajs jobbsituasjon som gjør det vanskelig å kombinere rollen som hovedtrener.

– Lag og klubb kommer selvsagt først. Vi må samle alle mulige krefter rundt laget og klubben, og disponere disse på best mulig måte, for å sikre spill i 2. divisjon og en god utviklingsarena for våre unge spillere, sier Ademaj til Skeid.no.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...