Nordre Aker Budstikke
Annonse: Avantor AS

Vertikal Nydalen. Illustrasjon: Snøhetta/MIR

Nydalens nye landemerke reiser seg

Endelig skal parkeringsplassen på Gullhaug Torg overtas av mennesker. Denne sommeren starter Avantor byggingen av det som blir Nydalens nye landemerke – Vertikal Nydalen. Det betyr at parkeringsplassen forsvinner og erstattes av et bygg og et torg som skal gi plassen tilbake til menneskene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: – Vertikal vil bli et landemerke i Nydalen, sier administrerende direktør Øystein F. Thorup i Avantor.

– Når byggingen er ferdig, er parkeringsplassen erstattet med et ikonisk og spektakulært miljøbygg tegnet av Snøhetta og et torg som vil gi mer liv til Nydalen, sier han.

Bygget vil bruke nyskapende miljøteknologi og blir unikt i Norge med naturlig klimatisering. Prosjektet er ett av Futurebuilts forbildeprosjekter. Målet er å ha et energiforbruk på nær nullnivå og en reduksjon av CO2-utslippet på hele 50 %.

Nydalen har vært i en rivende utvikling de siste årene, og er blitt et attraktivt sted å bo og jobbe. Fra sin spede begynnelse på 1800-tallet hvor området var dominert av tung industri til at Nydalen nå har blitt et moderne bydelssentrum med urbane kvaliteter og nærhet til naturen.

Foto: Getty Images

Fra parkeringsplass til levende torg

– Vi i Avantor vil at man skal trives her og jobber hele tiden for å bidra til å gjøre Nydalen til et levende sentrum som er for alle, forteller Thorup.

– Neste steg på veien er altså å erstatte parkeringsplassen på Gullhaug Torg til en levende møteplass, hvor mennesker kan samles og barna kan leke.

Vertikal Nydalen består av to tårn: Ett på 18 etasjer og ett på 7. Et spennende italiensk restaurantkonsept med uteservering kommer i første etasje. I tillegg får man tilgang til utleielokaler i etasjen over. 8.-18. etasje er forbeholdt leiligheter, som får flott utsikt med på kjøpet. Fra 3.-7. etasje finner man kontorlokaler. Begge tårnene får grønne takterrasser hvor beboerne kan samles og nyte utsikten over Oslo.

Nydalen har et vell av muligheter både for de som bor her og de som besøker bydelen. Grønne lunger, en vakker elv som renner igjennom dalen med godt tilrettelagte badeplasser, restauranter og et bredt utvalgav butikker. En by er ikke en by uten menneskene som bor der. Med Vertikal Nydalen får vi et levende sentrum hvor folk kan trives med benker, beplantning, servering og aktiviteter.


Vertikal Nydalen. Illustrasjon: Snøhetta/MIR

Sterkt miljøfokus

Avantor som utbygger har alltid hatt et sterkt fokus på miljø, og har sine høye miljøambisjoner konkretisert i en miljøstrategi der FNs bærekraftsmål er sentrale.

– Et viktig grep er å redusere bilbruken, og med dette prosjektet har vi en ambisjon om å gjøre Nydalen sentrum bilfritt, forklarer Thorup.

– Nydalen har i dag et godt utbygget kollektivtilbud med buss, T-bane og tog lett tilgjengelig. Samtidig er det tilrettelagt med sykkelstier og sykkelparkeringer i området. Vi ønsker mer liv og røre i Nydalen, og nå åpner vi plassen for menneskene og fjerner bilene. Ønsker du å holde deg oppdatert på fremdriften på prosjektet og hva som skjer i Nydalen, kan du besøke nydalen.no og vertikalnydalen.no.

"Gullhaug Torg skal bli en levende møteplass hvor mennesker kan samles og barn kan leke."


Skanska skal gjennomføre byggingen av Vertikal Nydalen og har følgende å si om prosjektet:

Prosjektets skyhøye klima- og miljøambisjoner, kombinert med den spektakulære arkitekturen, gjør at bygget blir et landemerke i Oslo. Det er ett av de mest klimaambisiøse prosjektene som noen gang er bygget i hovedstaden vår, og vi tar i bruk en rekke nyskapende klima og miljøløsninger. Dette er et komplekst prosjekt hvor vi får brukt den unike kompetansen vår på en veldig god måte. Vi er glade for at vi kan bidra til å realisere dette fantastiske prosjektet sammen med Avantor, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggevirksomheten til Skanska Norge, i en
pressemelding.

Vertikal Nydalen er prosjektert ferdigstilt våren 2023.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...