Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nye bassenger på gang - snart også folkemøte

Oset Vannbehandlingsanlegg ligger flott, også litt skjult til ved Maridalsvannet, Oslos drikkevann på ved Kjelsås og ved Maridalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vannforsyningen til Oslo skal sikres, og nye bassenger skal bygges. Det betyr også at 10.000 lastebil-lass med stein skal ut av fjellet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2016 kl 11:01

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om planene for utvidelse av Oset Vannrenseanlegg på Kjelsås. Den formelle åpningen av Nye Oset Vannbehandlingsanlegg var i april 2009. Men allerede er det behov for utvidelser.

- Hovedårsaken til at vi ber om å få bygge vannbassengene er at vi får utnyttet nye Oset vannbehandlingsanlegg til høyere døgnproduksjon, økt driftsstabilitet, enklere drift, og derigjennom redusert sårbarhet i vannforsyningen, sa avdelingsdirektør i Vann- og avløpsetaten, Jo Egil Sveen, til Nordre Aker Budstikke høsten 2014.

LES OGSÅ: I kø for å slippe inn i fangehullene

Frist 25. januar

Ny reguleringsplan for Oset vannbehandlingsanlegg ble kunngjort utlagt til offentlig ettersyn den 25. januar 2016, men det var kommet med innhold som unntatt offentlighet, og derfor ble hele planforslaget en periode sperret i Plan- og bygningsetaten.

Planforslaget er nå bearbeidet for de endringer som måtte gjøres, og høringsfristen er 25. april.

Tid?

Hvilket tidsperspektiv er det i planene?

– Rentvannsbassengene ble ikke tildelt budsjettmidler for 2016. Realistisk sett er neste mulighet budsjettet for 2017, men vi har ingen garanti: det er derfor ikke mulig å si noe om anleggsstart eller hvilken periode utkjøringen av steinmasser vil foregå. Men generelt vil vi anta anleggsstart ca. 1 år etter at politisk beslutning foreligger, helt avhengig av hvilke forberedelser som VAV har fått anledning til å gjøre i forkant av politisk vedtak, ifølge avdelingsdirektør Sveen onsdag denne uken.

LES OGSÅ: Jo Nesbø: Mye handler om tilfeldigheter og flaks

10.000 lastebillass

Han fortsetter.

– Etter oppstart er det avsatt rundt fire måneder til forberedende arbeider, og deretter sprengningsarbeid over en periode som er estimert å vare i rundt 15 måneder. I denne perioden er det anslått at det vil bli transportert rundt 10 000 lastebillass med steinmasser.

Utkjøringen er bestemt å legges via den gamle anleggsveien fra Oset Vannbehandlingsanlegg, forbi Sagadammen og ut via Brekke.

Ifølge Vann- og avløpsetaten stenges anleggsveien som sist for andre. Men det planlegges sykkel- og gangsti fra Maridalsveien og ned mot Sagadammen og det tidligere NIVA-bygget - nå leiligheter.

Også mulig sykkel- og gangvei gjennom togundergangen og sti mot Sagadammen og Brekke.

Steinmassene skal kjøres ut her, fra vannbehandlingsanlegget, og videre på den gamle anleggsveien da Oset ble ombygget og utbygget, som kommer ut ved Sagadammen og Brekke, også brukt som turvei. Anlegget til venstre på oversiden av togskinnene til Gjøvikbanen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Anleggsperioden vil pågå i rundt 3.5 år, noe avhengig av endelig valgt løsning.

Sveen forteller videre at de nye rentvannsbassenger ikke vil bli synlig i terrenget. Det kommer en ny adkomstportal ved siden av dagens innkjøring, men denne vil ikke bli merkbar.

Brakkerigg

Sveen forteller at det vil ikke bli etablert noen ny boligrigg for anleggsarbeidere på eller ved Oset.

– Mindre riggarealer som er avsatt i planforslaget er myntet på kontorer, lager og omkledningsrom. Utfartsparkeringen vil ikke bli benyttet til rigg eller lagerområde, ifølge Sveen.

Adresse?

I reguleringsvarslingen, sto det adresse Midtoddveien 42. Men der bor familien Jensen i et vanlig bolighus.

– Midtoddveien 42 skal heller ikke rives. Vi kom innledningsvis i skade for å benytte Midtoddveien 42 som adresse ved innsendelse av planprogrammet, og denne veiadressen er blitt hengende ved, til tross for flere forsøk på endring av adresse, beklager Vann- og avløpsetaten.

Informasjonsmøte

Torsdag 31. mars inviterer plan- og bygningsetaten til informasjonsmøte, klokken 18.00 på Kjelsås skole.

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...