Nordre Aker Budstikke

Nye bussholdeplasser og ny trasé

De nye bussholdeplassene i Glads vei. Hele veien mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien er skiltet parkering forbudt Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fra og med onsdag stopper bussen her, på vei til Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2019 kl 16:45

GREFSEN: Det er nå satt opp nye bussholdeplasser i Glads vei (se bildet over), og i Kjelsåsveien, der Kjelsåsveien krysser Myrerskogveien.

Nordre Aker Budstikke har tidligere fortalt om buss for trikk, som skal kjøre inn Glads vei fra Grefsenveien, ut i Grefsenveien via Kjelsåsveien (bindveien åpner for utkjørsel, men ikke innkjørsel fra Grefsenveien). I retning Storo kjører buss for trikk i Grefsenveien, der også biler skal kunne kjøre.

– I uke 2 2019 starter arbeidene i Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass. Aller først starter det med skilting og klargjøring av anleggsområdet, før gravearbeidene starter i hver sin ende av denne strekningen, har kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Tone S. Tuhus, tidligere uttalt i lokalavisa.

Videre:

– Så fra uke 2 blir strekningen mellom Kjelsåsalléen holdeplass og Platåveien enveiskjørt. I sørgående retning mot Storokrysset vil buss for trikk kjøre i Grefsenveien. I nordgående retning blir bussene (11B, buss for trikk, journ.anm.) omdirigert inn til høyre i Glads vei og vil deretter kjøre Kjelsåsveien i retning Midtoddveien og Grefsenveien – for deretter å kjøre sørover i Grefsenveien igjen.


Det samme gjelder for biler. Dette er en midlertidig omkjøring mens veien over Grefsenplatået oppgraderes og får nye trikkeskinner - les mer om arbeidene som skal utføres, her.

Ny holdeplass i Kjelsåsveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Gjelder fra onsdag

På Ruters nettside står det også nå følgende:

«Endring av trasé fra onsdag 9.1. Oppstart av sporarbeid mellom Glads vei og Midtoddveien medfører enkelte endringer på linjen fra onsdag 9.1. og inntil videre.

Retning Kjelsås:
Stoppestedene Grefsenplatået og Grefsen stadion benyttes ikke. Stoppested Glads vei flyttes ca 80 meter inn i Glads vei mot Kjelsåsveien. Bussene vil stoppe ved Brannvaktveien, Lyngåsveien og Myrerskogveien i Kjelsåsveien.
Retning Storo:
Enkelte stoppesteder vil kunne flyttes noen meter på kort varsel.»


Ruter forklarer nærmere til lokalavisa:

– 11B retning Kjelsås og 56/56B i begge retninger vil kjøre i Glads vei mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien fra og med onsdag 09.01.2019. Det er kun 11B som vil stoppe på holdeplassen som blir liggende i Glads vei. Linje 25 kommer til å stoppe ved Myrerskogveien i begge retninger.

LES HER OGSÅ TIDLIGERE SAK I LOKALAVISA OM DEN NYE TRASEEN TIL BUSS-56.

Her skal det etter planen åpnes for enveiskjøring i retning Kjelsås for buss og biler fra 9. januar. Men allerede 7. januar var det åpnet mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Åpnet blindvei mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien

Kjelsåsveien har også åpnet ut mot Grefsenveien:


– Åpning av denne veien skulle være på onsdag men allerede i dag er veien åpen og det kjører biler i begge retninger. Beskjeden var vel at denne skulle være enveiskjørt? skrev en leser til avisa mandag.

I oktober opplyste Sporveien at det ville være enveiskjørt fra Kjelsåsveien til Grefsenveien, når denne delen av veien åpner midlertidig. Det er imidlertid ingen skilt om enveiskjørt eller innkjøring forbudt fra Grefsenveien og inn på Kjelsåsveien tirsdag ettermiddag.

Ifølge Sporveien er det Bymiljøetaten som har fastsatt skiltplanen.

– Alle må forholde seg til skiltingen. Om den er uklar så vil vi gå en runde sammen med entreprenøren på dette. Vi ser an utviklingen foreløpig. Godkjent skiltplan er den prosjektet må forholde seg til, svarer Sporveien i en kommentar.

Det bekreftes fra Sporveien at det nå kun er strekningen i Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsallèen holdeplass (i retning Storo) som fra onsdag er enveiskjørt, ikke Kjelsåsveien. Det er altså stengt i Grefsenveien på denne strekningen i retning Kjelsås.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...