Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Nye skoler: Dyrt, men nødvendig

Vegard Pleim, Nordre Aker SV. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/PRIVAT

DEBATT: Barna på Frysja får gå på skole på Frysja og ikke "klemmes inn" på allerede eksisterende skoler. Det er slik det bør være.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2017 kl 17:02

Som SV's representant i Kultur- og oppvekstkomiteen i bydelsutvalget var jeg mandag 8. mai på orienteringsmøtet om den nye Skolebehovsplanen 2018-2027.

Nordre Aker er fortsatt en bydel i vekst og nå er det Frysjaområdet som skal bygges ut. Gledelig er det da at Utdanningsetaten med god støtte fra byrådet (Ap, SV, MDG) er i forkant og sikrer seg skoletomt til en 4 parallellers barneskole.

LES OGSÅ: Kjøper skoletomt på Frysja for 350 millioner

Oslo kommune har inngått avtale om å kjøpe Frysjaveien 31 til skole. Kjøpet må vedtas i bystyret. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det betyr at barna på Frysja får gå på skole på Frysja og ikke "klemmes inn" på allerede eksisterende skoler. Det er slik det bør være. Vi ønsker at barna i Nordre Aker skal gå på skoler i vår egen bydel. Vi ønsker også at barna skal få tilbud om barnehageplass og barneskole i sitt nærmiljø. Dette er noe vi har kjempet for siden skolene på Engebråten og Disen ble bygget for 20 år siden og allerede før første skoledag viste seg å være for «små».


Oslo er en by i sterk vekst, og hvert år fremover vil kommunen måtte bruke ressurser opp i 100-millionersklassen for å skaffe egnede eiendommer og tomter til utbygging av skoler, barnehager og annen nødvendig infrastruktur.

Det har ikke akkurat gjort jobben lettere – eller billigere – at det forrige, borgerlige byrådet i en 18-årsperiode drev storstilt salg av offentlige eiendommer og tomter. Byrådsleder Raymond Johansen presenterte nylig en avtale som sikret kommunen eierskap over Hafslunds strømnett og kraftproduksjon.

Det borgerlige byrådet planla på sin side i 2004 å selge hele Hafslund for 5,3 mrd kr, avtalen var ferdigforhandlet og klar. Salget ble imidlertid ikke gjennomført, og som følge har Oslo kommune i stedet siden 2004 tjent 5,5 mrd kr på eierskapsutbytte.

Med dagens byråd blir det ikke lenger storstilt privatisering av eiendommer det offentlige selv trenger i møtet med Oslos fremtidige behov. Det er heller slik at store ressurser må brukes for å sikre gode og nødvendige tomter til skoleutbygging o.l.

350 millioner kr for å sikre tomt til nye Frysja skole er mye penger. Men det er helt nødvendig.


Positivt er det også at det planlegges en ny ungdomsskole på Voldsløkka. Denne skolen vil avlaste Nordberg og Tåsen skole og kunne ta imot elever også fra vår bydel.

Flott å se at skolebehovet nå er sett i bedre sammenheng med utbyggingsplanene for vårt område av byen, og at man dessuten i tillegg – ifølge utdanningsetaten – har lagt inn en risikovurdering i tilfelle elevtilveksten skulle vise seg å bli enda høyere enn antatt.

Dette lover godt!

Vegar Pleym
Nordre Aker SV

LES OGSÅ: Dette sier skolebehovsplanen om Nordre Aker – Nye skoler og en etterlengtet utvidelse


Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...