Nordre Aker Budstikke

Nye smittetilfeller etter studentfester

Det er påvist nye smittetilfeller etter flere arrangementer på Blindern Studenterhjem sist uke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Nordre Aker står for mer enn hvert sjuende smittetilfelle i hovedstaden det siste døgnet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 12:06

BLINDERN: Fredag morgen bekrefter bydelsoverlege Tom Sundar i Nordre Aker at det er påvist to nye smittetilfeller i tilknytning til studentarrangementene sist uke. Totalt er det nå ti smittede.

Smitten kom trolig inn til det som er hjemmet for rundt 200 studenter på en fotballfest mandag sist uke.

I helgen ble det gjennomført en fest med 75 deltakere. Flere av de som var tilstede på fotballkvelden, var involvert og har trolig spredd smitten videre. I tillegg ble det avholdt flere nachspiel etter festen lørdag kveld.

– Der ble nok stemningen løst opp nokså mye etter hvert, sa bydelsoverlegen til Nordre Aker Budstikke i går kveld.


Bydelsoverlege Tom Sundar i Bydel Nordre Aker. Foto: Kristin Tufte Haga

69 tilfeller

Det siste døgnet er det påvist 69 nye koronatilfeller i Oslo. Totalt er det 662 tilfeller de siste 14 dagene i hovedstaden.

I Nordre Aker er det påvist ni nye smittetilfeller både det siste døgnet og onsdag. Det er kun i bydel Gamle Oslo det er påvist flere tilfeller det siste døgnet, der det har blitt påvist ti.

Dermed står Nordre Aker for mer enn hvert sjuende av smittetilfellene i hovedstaden det siste døgnet.


Det er en overvekt av menn som står for smittetilfellene i bydelen de siste to ukene. Fordelingen er 69 prosent menn og 41 kvinner.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...