Nordre Aker Budstikke

131 skoleveier kontrollert på to uker – så mange ble stoppet

Torsdag ble det vinket inn flere biler langs Maridalsveien, for manglende bilbruk og bruk av mobiltelefon uten handsfree under kjøringen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Her kan du se politiets fangst som følge av skolestartoffensiven på skoleveiene over hele byen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2016 kl 09:52

OSLO: Senest torsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om kontroll ved Korsvoll, i forbindelse med Aksjon skolestart, i regi av Oslo Politidistrikt.

Kontrollen torsdag hadde fokus på beltebruk og mobilbruk.

Tidligere har avisen omtalt trafikkskontroll ved Tåsen skole.

Nå foreligger totaltallene for hele Oslo, i løpet av de to ukene aksjonen har pågått, uten siste dagen i dag, fredag.

1300 kroner i bot for å bruke mobiltelefon uten handsfree, og 1500 kroner i bot for å ikke ha på sikkerhetsbelte, her fra kontrollen i Maridalsveien torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

131 skoleveier: 4815 bilister

I alt er 131 skoleveier kontrollert, og 4815 bilister vinket inn til siden.

Seks bilister har mistet førerkortet, 60 bilister er anmeldt, to for promillekjøring, 24 forhold knyttet til «dokumentasjon», 17 bilister for «adferd» og 17 for andre forhold.

771 forenklede forelegg og 350 gebyrer

Videre har politiet til og med torsdagen skrevet ut 771 forenklede forelegg, 14 for dårlig sikring av barn i bil, hele 576 for mobilbruk, 10 for manglende vikeplikt for gående, 31 for kjøring på rødt lys, 49 for overskridelse av fart, og 89 bilister for andre forhold.

350 bilister har fått gebyr for det politiet omtaler som «bilbelte/verneutstyr og annet», blant annet fikk 114 avskiltet bilen.

Hastighetene

Høyeste hastighet målt i 30 km/t-sonen var 48 km/t, i 40-sonen var den 62 km/t og i 50 sonen var den hele 84 km/t.

Sistnevnte var en far på vei til barnehagen. Her kan du lese hva han forklarte da politiet vinket ham inn.

Men det ser ikke ut til at bilistene lærer særlig fra å bli bøtelagt for mobilbruk uten handsfree og slurving med beltebruk.

Samme tendens

– Tendensen er dessverre ganske lik fra år til år, når det gjelder antall som blir bøtelagt for mobilbruk og ikke bilbelte mens man kjører, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved Oslo politidistrikt.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...