Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

17 etasjer planlegges på denne tomta

Slik ser Avantor, Cowi og Cobe arkitekter for seg at Sandakerveien 113-119 kan bli. Foto: AVANTOR/COWI/COBE

Avantor fortsetter planene i Nydalen, og tenker blant annet nesten 40.000 kvadratmeter med bolig til, i Sandakerveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2016 kl 14:45

NYDALEN: Fra Plan- og bygningsetatens saksinnsyn går det frem at Cowi AS, på vegne av Avantor AS, tenker nytt bygg i Sandakerveien 113-119. Tomta som T-banen kjører under.

Tomta er 16.868 kvadratmeter.

Hensikt med prosjektet

– Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bebyggelse med bolig, kontor og forretningsformål, samt et offentlig tilgjengelig grøntområde. Dette er i tråd med Oslo kommunes overordnede strategi om bymessig fortetting rundt kollektivknutepunktene, skriver Cowi til Plan- og bygningsetaten.

Slik er høydefordelingen tenkt. BI ligger til venstre i illustrasjonen, og rett over tomten som skal utvikles, ligger Schibsted-trykkeriet. Storo Storsenter ses helt til høyre. Foto: AVANTOR/COWI/COBE

LES OGSÅ: Obos har kjøpt Schibsted-trykkeriet, og vil utvikle det til boliger

Og viser til Kommuneplanen 2030.

– Prosjektet legger opp til bolig, kontor, næring og grøntområde/park, og skal også sikre god tilgjengelighet for gående og syklende gjennom området...Prosjektet legger opp til et allment tilgjengelig parkdrag diagonalt gjennom planområdet. Langs dette planlegges mindre oppholdssoner med ulik programmering som for eksempel torg, servering eller fysisk aktivitet, kan det leses videre.

Boligdelen av prosjektet utgjør 38.300 kvadratmeter, 8600 kvadratmeter er tenkt til kontor og handel utgjør 3900 kvadratmeter.

Dagens situasjon i Sandakerveien. BI til venstre, bygget som huser bl.a. Klinikk for alle og Sats til høyre. Schibsteds trykkeri bak i bildet. Foto: AVANTOR/COWI/COBE

LES OGSÅ: På nabotomta kommer Norges største kinosenter!

17 etasjer

– Bebyggelsen danner en lavere grunnstruktur som følger eiendomsgrensen. Denne suppleres med et sett av bygningselementer (add-ons) med variende høyde. Høyden på "basen" vil vareiere mellom 3-8 etg. Add-on bebyggelsen vil variere mellom 12-17 etasjer, maks foreslåtte høyde er 54 meter over terreng.

Alt i følge Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

FLERE HØYHUSPLANER I NYDALEN:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...