Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

17 kvadrat per Kjelsås-elev

Barna på nye Kjelsås skole får for lite lekeareal, mener bydelen.

Bydelen vil ha «Myra» inn i «nye» Kjelsås skoles uteområde - 17 m² lekeareal per barn er for lite!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: «Med et fremtidig økt elevtall, samt etablering av barnehage på skoletomten, vil utelekeområdene for skolen ikke tilfredsstille de normtall som sosial- og helsedirektoratet opererer med for store skoler. Det anbefales derfor at Myra Friområde opparbeides til del av utelekeområdene for Kjelsås skole, og at det etableres en sikker forbindelse mellom skolen og Myra. Det etableres i tillegg en sikker forbindelse fra skolen til friområdet på Langsetløkka», var blant annet bydelens miljø, plan- og samferdselskomités kommentarer til planene, i januar 2008.

Lekearealet per barn i «nye» Kjelsås skole oppgis til 17 m².

Gjentar

Nå er planforslaget til offentlig ettersyn, og komiteen gjentar oppfordringen fra møtet i fjor.

- Alle i miljø, plan- og samferdselskomiteen er enige om at lekearealet blir for lite, og at bydelen må jobbe for at tilliggende friareal - som «Myra» - blir en del av skolens uteområde, sier komitémedlem Bent Gether-Rønning (H). Han regner med at saken skal opp i bydelsutvalget.

Funksjonskrav foran norm

Helsedirektoratets rapport fra 2003 anbefaler hele 50 m² i uteareal for elevene.

- Rapporten ble i hovedsak basert på kravene i Opplæringsloven kapittel 9a. Disse anbefalingene kan selvsagt legges til grunn, men all den tid de er tuftet på nevnte lov, vil det være skolemyndighetenes ansvar å håndheve dem. Helselovgivningen har i alt vesentlig gått bort fra normer - antall kvadratmeter, grenseverdier, m.v. - og stiller i stedet funksjonskrav. Dette tillegger skolene ansvar for å utøve et godt faglig skjønn i det enkelte tilfellet. Kommunens helsemyndighet vurderer dette skjønnet, etter sin myndighet i helselovgivningen. Det er for øvrig Fylkesmannen som fører tilsyn med skolens etterlevelse av Opplæringsloven, blant annet når det gjelder uteområder, sier seniorrådgiver Finn Martinsen i Helsedirektoratet.

Krever organisering

Og rådgiver Dan Lysne, i Utdanningsdirektoratet synes i utgangspunktet ikke 17 m² høres så aller verst galt ut.

- Det vil jo også være skolens ansvar å organisere utetiden slik at ikke alle er ute samtidig. Mange steder gjøres det også avtaler om å inkludere friområder i skolens uteområde, slik Nordre Aker foreslår, sier Lysne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...