Nordre Aker Budstikke

20.000 kroner søkk borte

Sett denne dyre sykkelen, som ble stjålet i forrige måned. Foto: PRIVAT

I hvilken måned tror du flest sykler blir stjålet?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2017 kl 23:31

GREFSEN: Antallet sykkeltyverier varierer veldig fra måned til måned i sykkelsesongen, viser en ny analyse fra forsikringsselskapet If.

– August er den måneden i året hvor det stjeles flest sykler her til lands. Den absolutte tyveritoppen er i dagene rundt skolestart, viser en gjennomgang fra forsikringsselskapet If av sykkeltyverier de fire siste årene, ifølge pressemelding fra If.

11203 sykler

I løpet av hele fjoråret ble 11 203 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge bransjestatistikk fra Finans Norge.

Men If oppgir at tallene i virkeligheten er flere tusen høyere, fordi mange sykler med lav verdi ikke blir meldt stjålet, verken til forsikringsselskap eller politi.

– Forsikringsselskapet If har gått gjennom tusenvis av sykkeltyverier som har vært meldt inn til selskapet de siste fire årene. Analysen viser mens at antallet sykkeltyverier går ned i sommerukene, er det et tydelig oppsving i tyverier av sykler rett før sommerferien og rett etter.

20.000

EL-sykkelen på bildet forsvant fra Grefsen i juli. En dyr sykkel som komplett koster rundt 20.000 kroner, og som så langt er sporløst borte.

– Den sto inne i en lukket garasje. Sykkelen er en White SCE Comp el-sykkel, datastyringsenheten til el-sykkelen hadde jeg tatt av. Tyveriet skjedde natt til en fredag, forteller den uheldige sykkeleieren, som har politianmeldt tyveriet.

Sykkelen er også registrert i Falck sykkelregister.

Nordre Aker Budstikke skrev også tidligere i sommer om mye som forsvinner i nabolaget.


– Er det en organisert bande som bygger opp feriebudsjettet i vårt distrikt? spurte Tor Langset - plutselig var gressklipperen hans borte fra garasjen.

August

Men tilbake til sykkeltyverier. Det er august som er måneden med gjennomsnittlig flest sykkeltyverier, etterfulgt av juni og september. Antallet sykkeltyverier er nesten 30 prosent lavere i juli enn i august, viser tyveritallene hos If.

– Noen tyver tar sikkert sommerferie, men hovedårsaken er nok at det er rett og slett er færre sykler ute på gater og veier når folk ikke sykler til og fra jobb og skole, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If i pressemeldingen.

Skolestart verst

– Perioden 19.-26. august peker seg ut, kanskje ikke overraskende ettersom dette er rett etter skole- og studiestart og folk flest er tilbake til hverdagen etter en sommer hvor det kanskje har vært lite aktivitet på sykkelen, sier Clementz videre.

En solid lås på sykkelen er viktig, men det er ikke alltid nok for å skremme tyven, understreker han.


– Det er faktisk en del andre saker som virker vel så mye inn på om tyven velger å gå løs på din sykkel eller ikke. Alle skjønner at det er viktig med en god lås og å låse sykkelen fast til noe som ikke kan flyttes. Men ofte skal det litt mer til for å finte ut tyven, ifølge Clementz.

Gjør det vanskelig

If lister i pressemeldingen opp enkle triks som kan gjøre det ubehagelig for tyver på speiding - og minke sannsynligheten for at din sykkel blir borte.

•Lås sykkelen der det er stor trafikk av folk, ikke der det nesten aldri er noen. Fest sykkelen til noe det ikke går an å flytte.

•Ta med deg setet og verdifulle deler - som lykter som lar seg fjerne - når du parkerer. Det gjør sykkelen din mindre attraktiv.

•Bruk enda en lås om det er praktisk mulig. To solide sykkellåser - gjerne med litt forskjellige sikkerhetsanordninger - gjør at tyven kanskje må bruke dobbelt så lang tid på din sykkel. Med enda større fare for å bli oppdaget enn ellers.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...