Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

23-åring tiltalt etter at jente (2) drakk avløpsåpner i barnehagen

Jenta, som nå er fem år, har fått varige etseskader i halsen etter hendelsen i Nordre Aker-barnehagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Tirsdag må en 23 år gammel kvinne møte i Oslo tingrett tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, etter hendelsen som fant sted i 2014.

Ifølge tiltalen skal kvinnen 8. april 2014 ha helt avløpsåpner over på en drikkeflaske. Flasken med avløpsåpner ble lukket og satt på plass, mens drikkeflasken inneholdende avløpsåpner ble stående på håndvasken på badet.

En da to år gammel jente tok flasken, drakk av innholdet og fikk etseskader i spiserøret. I følge tiltalen fikk jenta umiddelbart sykehusbehandling, som varte frem til 3. juli 2014. Hun fikk likevel livsvarige skader og må behandles under narkose hver andre til tredje uke.

Endret rutiner

I etterkant av hendelsen ble barnehagen tett fulgt opp av Bydel Nordre Aker, for å forhindre liknende hendelser. Barnehagen ble i samråd med bydelen enig om at de måtte ta konkrete grep for å øke forståelsen for helse, miljø og sikkerhet og evnen til risikovurdering i hele personalgruppa, ifølge en tilsynsrapport som ble skrevet etter hendelsen.

– Vi har vært opptatt av å samarbeide med barnehageeier for å legge en plan om hvordan vi skal hindre at noe lignende kan skje igjen, og skaffe gode rutiner. Samtidig har det vært viktig at foreldrene og barn i barnehagen ivaretas, samt personalet, sa Kristin Voldsnes, seksjonsleder for barnehageavdelingen i Nordre Aker, til VG i 2014.


Talspersonen for barnehagen, advokat Harald Venger, sa samtidig til VG at både ledelse og personale i barnehagen var opptatt av å følge opp hendelsen med avløpsåpneren, og de etterfølgende tilsynsrapportene.

– Barnehagen følger opp dette. Det er naturlig rutine at barnehagen går igjennom sine systemer for internkontroll og beredskapsplaner etter en slik hendelse, sa Venger.

Strafferamme

Den 23-årige barnehageansatte er tiltalt etter straffelovens paragraf 238, som har en strafferamme på opptil tre års fengsel.

LES OGSÅ: Jenter ranet pizzabud – stjal pizza og slo og sparket budet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...