Nordre Aker Budstikke

26 førerkortbeslag under Aksjon skolevei – 12 flere enn i fjor

Seks bilister ble ilagt forelegg for mobilbruk, én for manglende bilbelte under kontrollen på Ullevål 26. august. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Oslo-politiet ila bilister 570 forenklede forelegg og fratok 26 personer førerkortet under årets kontroller langs skoleveier i forbindelse med skolestart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2021 kl 15:26

OSLO: I alt ble det gjennomført 95 trafikkontroller ved eller i umiddelbar nærhet til skoler i Oslo, Bærum og Asker, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det er blant annet gitt 279 forelegg for ulovlig mobilbruk og 225 forelegg for høy hastighet. I tillegg har 122 fått bot for manglende eller feil bruk av bilbelte.

I Nordre Aker aksjonerte politiet på skoleveiene flere steder i bydelen i løpet av de to ukene; Tåsen, Korsvoll, Ullevål, Kringsjå, Grefsen og Disen.

Antall førerkortbeslag var i år 26, mot 14 i 2020-aksjonen. De fleste skyldtes høy hastighet. Ni bilførere ble stanset for kjøring i ruspåvirket tilstand, samtlige for andre rusmidler enn alkohol.


Oslo-politiets ønske med den årlige Aksjon skolevei er å skape et trafikksikkert miljø for barna til og fra skolen, og forebygge uønsket trafikkatferd. Overordnet mål er ingen drepte og skadde i trafikken.

Frode Andreassen, leder for trafikk- og sjøtjenesten i Oslo politidistrikt. Foto: Janina Lauritsen

Seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt mener aksjonen viser at det fortsatt er behov for synlig og forebyggende politi for å trygge ferdselen i skolens nærområder.

– At flere velger å kjøre i ruset tilstand, ser vi meget alvorlig på. Vi opplever også at mobiltelefonen for mange er blitt en naturlig forlengelse av hånden også under bilkjøring, sier han.

Nøkkeltall fra hele aksjonen:

  • 95 trafikkontroller er holdt ved eller i umiddelbar nærhet til skoler i Oslo, Bærum og Asker.
  • 570 forenklede forelegg, hvorav 279 for ulovlig mobilbruk og 225 for høy hastighet.
  • 122 har fått bot for manglende eller feil bruk av bilbelte.
  • 26 førerkortbeslag, mot 14 i 2020-aksjonen. De fleste for hastighet.
  • Totalt 9 bilførere ble stanset for kjøring i ruspåvirket tilstand. Samtlige var påvirket av andre rusmidler enn alkohol.

Kilde: Oslo politidistrikt

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

– Bruk av mobiltelefon under kjøring tar vekk oppmerksomheten, og vårt tips er at fører bruker tiden bak rattet til en pause fra denne. Politiet kommer til å ha fokus på skoleveiene også videre gjennom skoleåret, sier Andreassen.


Han legger til at det er viktig å understreke at de aller fleste følger lovverket og opptrer ansvarlig i trafikken, men at enkelte setter trafikksikkerheten på prøve.

Politiet med trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart 19. august i år. Foto: Ali Zare/NTB

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...