Nordre Aker Budstikke

3,3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sognsvann

Grinda - Sognsvann, Nordmarka - helårs turvei Foto: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Forhåndsuttalelser ber blant annet om at det tas høyde for eventuell senere asfaltering på turveien, bred nok vei, drenering og ikke minst arkeologiske kulturminner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2015 kl 15:16

KORSVOLL/SOGN: Fristen for å si sin mening om forslaget til ny turveitrase fra Grinda på Korsvoll til Sogn var 26. oktober.

Forslaget innebærer en helårs turvei fra Grinda i øst til Sognsvann i vest i Nordmarka.

Les også: Kommunen selger Sognsvann-idyll - hele 1.35 millioner over takst

Nye 3300 meter

«Turveien vil bli ca. 3300 meter lang, inkludert to grener sørover til bebyggelsen på Korsvoll og Nordberg. Traséen vil bli opparbeidet med grus i 2,5 - 3 meter bredde. Total bredde på bearbeidet trasé, inkludert sidearealer, skal ikke overskride 5 meter», står det blant annet i sakspapirene.

Turveien planlegges også for lyssetting.


Mange blir nok glade for forslaget, for med den nye turveien på plass, så knyttes et stort eksisterende løype- og turveinett sammen.

Turveien vil legges til rette for syklister, turgåere til fots og skiløpere, står det videre i sakspapirene.

LES OGSÅ: Og her kommer det helt nye skiløyper: Dette er årets julegave til skifolket

Koll IL

Idrettslaget Koll er nok ekstra fornøyd med det nye turveiforslaget, laget trener også i området. Idrettslagets anlegg ligger midt i det aktuelle området og Kolls egen lysløype følger delvis traseen som nå er planlagt.

Koll har planer om å rehabilitere denne løypa og ber om at arbeidet med den nye kommunale løypa kan koordineres med dette arbeidet, og at løypene i størst mulig grad kan samordnes.


«Koll ser svært positivt på forslaget. Tilgangen til Marka vil øke for alle brukergrupper og muligheten til å bevege seg bilfritt øst-vest i Korsvoll-Nordberg-området vil øke, noe som er viktig både sommer og vinter. Det er positivt at forslaget vil binde sammen en rekke lysløyper, noe som vil gi mer varierte trenings- og turmuligheter både på ski og til fots», står det også i saken.

LES OGSÅ: Eirik Brandsdal best i test

Bymiljøetaten skriver at den har løpende kontakt med idrettslaget, og at traseen legges slik laget foreslår.

Asfalt, lys, drenering og kulturminner

Ellers har det av tidlligere forhåndsuttalelser kommet forskjellige innspill. Blant annet om at det tas høyde for senere asfaltering på turveien, lys, bredere vei, viktig med drenering og ikke minst arkeologiske kulturminner.

Her kan du lese hele saken, og se hvordan kommunen forholder seg til de enkelte forhåndsuttalelsene.


Saken er planlagt oversendt Rådhuset og politikerne første tertial — altså i løpet av de første fire månedene — 2016.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...