Nordre Aker Budstikke

Skar-okkupantene

– Er innstilt på å stille oss i kø

Men med fyr på peisen blir de gamle husene varme. Harald Giæver Sundøy synes Skar leir er et fantastisk område. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi tror ikke at vi har førsterett på Skar leir, bare fordi vi har okkupert det, sier Harald Giæver Sundøy (19).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2010 kl 09:25

SKAR LEIR: Pressetalsmannen for gruppa på 15 som har bosatt seg i leiren, tror kommunen vil "komme til fornuft" og snakke med innflytterne etter hvert.

LES OGSÅ: Byrådet: Flytt ut!

— Vi har jo de samme ønskene med stedet. Når de ser det håper jeg at de vil snakke med oss, sier Sundøy.

Prosjektet

Okkupasjonen har flere hensikter, ifølge Sundøy: Å ta i bruk tomme hus i forfall, leve miljøvennlig og skape en økologisk bosetting med mindre forbruk, sette fokus på Oslos sosiale boligpolitikk og å få mer liv i Maridalen, gjennom å opprette et sted der folk kan møtes.

— Det er bedre at det bor folk her, enn at de bor under broer i sentrum, sier Sundøy, men understreker at gruppen er vidt sammensatt, både i bakgrunn og alder. I tillegg til dem som har flyttet inn skal det være om lag 15 flere som også er med på det bosetterne kaller prosjektet Skar, men som ikke selv bor der.


— Jeg kunne fortsatt ha bodd hjemme hos moren min, men etter hvert er det på tide å flytte ut, sier Sundøy, som selv går på skole.

Andre NAB treffer inne på leirområdet oppgir å være snekkere og studenter.

- Ikke ta seg til rette

— De som bor her nå er snille, hyggelige og engasjerte folk som har tro på det prosjektet vi vil sette i gang. Så snart det blir mulig vil vi begynne å dyrke vår egen mat. Husene er i dårlig stand, men vi har tettet vinduer, og til våren vil vi sette i gang og pusse opp husene.

Sundøy har stor forståelse for dem som er kritiske til okkupasjonen, og har fulgt med på debatten på Nab.no.

— Ja, selvfølgelig skjønner jeg det. Men vi tror ikke at vi bare kan ta oss til rette fordi vi har okkupert stedet. Så snart kommunen legger frem planer for hva de vil med stedet er vi innstilt på å stille oss i kø slik som alle andre som har lyst til å være her. Vi vil at Skar skal bli et sted som er tilgjengelig for folk i Maridalen. Så egentlig tror jeg at vi og Oslo kommune er ganske enige.


HER FINNER DU FLERE SAKER OM SKAR-OKKUPASJONEN: Er det greit?

Bli fan av Nordre Aker Budstikke på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...