Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Alle» er enige om snuplass for 55-bussen, men her er Ruters svar

OVERRASKET: BU-medlem og leder i kultur- og oppvekstkomiteen, Bente M. Larsen (Ap), er overrasket over Ruters nei til ny prøvekjøing. Foto: PRIVAT

Grefsen skoles forsikringer om at det er greit å snu 55-bussen på skolens område, holder ikke for Ruter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2015 kl 09:58

LILLO/GREFSEN: – Kall det å strekke ut en hånd til lokalmiljøet. Det er lett å si nei til å la en buss snu på skolens område. Samtidig ser vi at det er andre forhold å ta hensyn til. Vi vet at stengningen av Kapellveien skapte noen problemer for nærmiljøet. Mange savner bussen. Blant annet bor det mange eldre i Lillo-området. Lokalmiljøet støtter opp om skolen, det er viktig for oss, sa Anton Rygg, rektor på Grefsen skole, til Nordre Aker Budstikke tidligere i juni.

Da hadde skolens driftsstyre vedtatt at de vil gi Ruter muligheten til å snu servicelinjen med nummer 55, som ble lagt ned i 2013, på skolens område i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsbergs vei.

LES OGSÅ: Grefsen skole åpner for snuplass som Ruter sier nei til

Prøvekjøring før endelig godkjenning

Grefsen-rektoren understreket at han ville overvære en prøvekjøring, før den endelige tillatelsen kan gis.

– Jeg vil, som rektor og ansvarlig for elevenes sikkerhet, overvære prøvekjøringen. Dersom vi ser at dette blir farlig, eller at det ikke tas hensyn til parkerte biler eller mennesker, vil Undervisningsbygg som grunneier og vi som skole, forbeholde oss retten til å trekke tillatelsen, sa Rygg.

Bydelsutvalget har siden nedleggelsen jobbet for at Ruter skal gjenoppta trafikken på busslinjen, det har vært utført befaringer og tidligere prøvekjøring med minibuss.

Konklusjonen fra Ruter var at det er umulig å snu en buss i området uten å måtte rygge inn i oppkjørselen til Grefsen kapell, eller snu på Grefsen skoles område. Begge alternativene ble ansett som uheldige.

SNUPLASS: Her mener Grefsen skole det kan anlegges en snuplass for 55-bussen. Ruter er redd tillatelsen skal trekkes tilbake. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ruter: Ingen nye momenter

En henvendelse ble sendt fra Bydel Nordre Aker til Ruter 5. juni, der man tilkjennega driftstyrets nye vedtak, og ba om en ny testkjøring med skolens område som snuplass.

I sitt svarbrev til Bydel Nordre Aker, skriver Ruter at de med denne løsningen må «være sikre på at dette kan bli en permanent ordning, og det er vanskelig for oss å basere seg på en tillatelse som raskt kan trekkes tilbake. Slik vi ser det er det ikke kommet nye momenter i saken som påvirker beslutningen om ikke å betjene Lillo terrasse.»

Les også: Et aldri så lite - eller stort - bikinihælvete!

– Jeg må si at svaret fra Ruter er særdeles overraskende og fullstendig uforståelig, siden snuplass og prøvekjøring er Ruters eget forslag. Nå ligger alt til rette for å gjennomføre forslaget, noe som også rektor Anton Rygg ved Grefsen skole på nytt presiserer, sier Bente M. Larsen (Ap) leder i bydelsutvalgets kultur- og oppvekstkomité, og selv Lillo-beboer.

Ingen flyktig tillatelse

– Forbeholdet om å trekke tillatelsen må tas på et objektivt grunnlag, ikke hvorvidt det sitter bussmotstandere i driftsstyret. Ser vi at dette blir farlig, må det tas en vurdering igjen, har Rygg tidligere uttalt.

Bente M. Larsen mener det må foreligge en feiltolkning eller misforståelse av bydelens henvendelse fra Ruters side.

– Jeg blir til stadighet kontaktet av fortvilte beboere på Lillo, og senest i går fikk jeg en henvendelse fra en beboer som vurderer å flytte fra området fordi hverdagen har blitt så vanskelig, sier Larsen, som på vegne av bydelsutvalget har engasjert seg sterkt i busstilbudet i området, siden 55-bussen ble lagt ned i 2013.

MER OM 55-BUSS-SAKEN:

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...