Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Alle vil til BI

POPULÆR: BI i Nydalen er populær og øker i antall som ønsker å studere ved BI. Foto: BI

I hvert fall veldig mange. BI opplever nå søknadsrekord. – Jeg tror man skal være veldig forsiktig med å ta utdannelsesvalg basert på øyeblikksbilder, sier rektor Inge Jan Henjesand.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2015 kl 12:50

NYDALEN: Aldri før har interessen for økonomi og ledelsesstudier ved Handelshøyskolen BI vært større. Totalt har 12.359 personer søkt seg til skolen, noe som tilsvarer en økning på hele 14 prosent sammenlignet med 2014, står det på BI's egen hjemmeside.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Både bachelor og masterstudiene opplever en sterk økning i søkertallene, med henholdsvis 12 og 17 prosent vekst.

Les også: BI nær ved å bryte 14 år gammel "Bergen-forbannelse"

Gleder oss

– Vi gleder oss over at stadig flere ser verdien av BIs faglige tyngde og næringslivorientering når de skal velge utdanning. Dette gjenspeiler seg i både søkningen til studiene, og våre kandidaters attraktivitet i arbeidsmarkedet, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

De mest populære fagene

De mest populære fagene ved Handelshøyskolen BI på bachelornivå er Økonomi og Administrasjon, Business Administration (BBA), Markedsføringsledelse og Eiendomsmeglerstudiet.

På masternivå er fortsatt Business and Economics (siviløkonomstudiet) svært populært, med en økning på totalt 21 prosent. Hele 1440 har søkt seg til dette studiet til høsten.

Masterstudiet Leadership and Organizational Psychology opplever størst økning i antall søkere med totalt 24 prosent.

Flere internasjonale søkere

Årets søkertall viser en internasjonal andel på 2801 personer, noe som tilsvarer en økning på 22 prosent fra 2014.

– BI har i flere år satset strategisk for å tiltrekke seg internasjonale søkere, og det er gledelig at unge i utlandet ser mot Norge og BI når de skal velge høyere økonomisk-administrativ utdanning, sier Henjesand.

Henjesand peker på betydningen av å tiltrekke seg internasjonale søkere gjennom et sterkt omdømme.

Råd til studentene

Med et tøffere arbeidsmarked de siste årene påpeker Henjesand at man skal være forsiktig med å basere anbefalinger av utdannelsesvalg bare basert på framskrivninger.

– Enten man studerer i tre, fem eller tar doktorgradsløp i åtte år er det vanskelig å spå hvordan arbeidsmarkedet vil se ut når man er ferdig. Jeg tror man skal være veldig forsiktig med å ta utdannelsesvalg basert på øyeblikksbilder på et gitt tidspunkt.

Han fortsetter.

– Uansett om man velger økonomistudier eller noe annet, anbefaler jeg dagens studenter å velge en utdanningsretning de har interesse for og et fagfelt de ønsker å jobbe med i fremtiden, avslutter Inge Jan Henjesand.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...