ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Anbefaler å oppheve alle ringtiltakene, og vil gjenåpne campus for studenter

Bjørn Guldvog er direktør i Helsedirektoratet, som nå anbefaler regjeringen å oppheve ringsystemet etter utbruddene med muterte virus. Foto: Berit Roald/NTB

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å oppheve alle ekstratiltakene som er innført i en rekke kommune på Østlandet etter utbruddene i Nordre Follo og Halden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Folkehelseinstituttet beskriver at det nå er bedre oversikt over smittesituasjonen for virusvarianter både i Oslo, Halden og Sarpsborg, og i de omkringliggende kommunene. Smittesporingsarbeidet er styrket, og oppfølgingen forsterket blant annet ved at det anbefales test både når man gå inn og ut av karantene, skriver Helsedirektoratet i sin anbefaling til regjeringen.

Det er Halden, Oslo og Sarpsborg som har hatt strengest tiltak, på nivå C, og disse foreslås opphevet. Folkehelseinstituttet (FHI) understreker imidlertid at disse kommunene ønsker å videreføre tiltak på et høyt nivå, men altså på egen hånd.

– Folkehelseinstituttet støtter kommunenes vurderinger, og kan gi råd og veiledning til kommunene for valg av lokale tiltak, skriver FHI i sin anbefaling som er del av samme dokument.

Anbafaler åpne lesesaler

Lesesalene og campusene i Oslo-regionen ble stengt 23. januar for å hindre spredningen av den britiske virusmutasjonen. Tiltaket gjelder i utgangspunktet fram til torsdag.

ANNONSE

Selv om bibliotekene i de rammede kommunene fikk åpne 3. februar, forble lesesalene stengt, noe som skapte stor frustrasjon blant studentene. Den siste tiden har stadig flere krevd at lesesalene får komme tilbake.

Om regjeringen velger å følge anbefalingen, blir etter alt å dømme avklart på en pressekonferanse klokka 14. Stengingen av lesesaler og campuser varer opprinnelig fram til torsdag.

Kommunene

Regjeringen blir også rådet til å oppheve tiltakene i kommunene som har hatt tiltaksnivå D, altså Asker, Bærum, Fredrikstad, Hvaler, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet, Ullensvang, Våler og Ås.

Det understrekes at Hvaler og Fredrikstad ønsker en dag ekstra med nasjonale tiltak slik at de kan planlegge for hvilke lokale tiltak de vil beholde. Utover dette var det ingen av kommunene som fortsatt ønsket å være del av regjeringens ringtiltak.

De nasjonale tiltakene og eventuelle lokale ekstratiltak vil fortsatt gjelde i kommunene.

ANNONSE

Også på Vestlandet er det innført ekstra tiltak i forbindelse med utbruddene i Ulvik og Bergen. Disse ble mandag videreført i én uke.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE