ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Anbefaler disse tiltakene i Oslo nå

Helsedirektoratet og FHI ønsker lokale påbud om munnbind, hjemmekontor og antallsbegrensninger på private arrangementer. I ettermiddag får vi svaret. Foto: Heiko Junge / NTB

Etter omikronutbruddet i Oslo, foreslår Helsedirektoratet lokale påbud om munnbind, hjemmekontor og antallsbegrensninger på private arrangementer. Klokka 17.30 holder Raymond Johansen pressekonferanse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2021 kl 16:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Direktoratet foreslår påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde avstand minst én meters avstand, som i butikker og på kollektivtransport.

Andre aktuelt tiltak er påbud om at arbeidsplasser, der det er mulig, skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra deler av uken.

I tillegg foreslås det en grense på maks 100 personer på private arrangementer og maks 600 på offentlige arrangementer.

Tiltakene foreslås for Oslo, Asker, Bærum og opptaksområdet til Ahus (Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Lørenskog, Lillestrøm, Rælingen, Aurskog-Høland, Enebakk, Nordre Follo, Ås, Nesodden, Frogn).

ANNONSE

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har kalt inn til pressekonferanse torsdag klokka 17.30 for å orientere om håndteringen av koronaviruset i Oslo. Flere byråder vil være tilstede.

Orienteringen etterfølger regjeringens varslede pressekonferanse om koronasituasjonen som vil finne sted klokka 16.

Johansen åpnet onsdag for at det kan komme påbud om bruk av munnbind i Oslo. Byrådslederen har torsdag møtt helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og en rekke Viken-ordførere for å diskutere koronatiltak.

Denne uken ble det kjent at det har vært et større smitteutbrudd ved et serveringssted på Aker Brygge i Oslo. Bydelsoverlegen på Frogner mistenker at rundt 50 personer er smittet av omikronvarianten. Også gjester ved et annet serveringssted i byen kan være smittet av den nye varianten, frykter Oslo kommune.

Ifølge NRK vil et så stort utbrudd av omikronvarianten være det største i verden, bortsett fra i Sør-Afrika.

ANNONSE

OPPDATERT: Her kan du lese om hvilke tiltak og påbud regjeringen innfører fra og med 3. desember.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE