Nordre Aker Budstikke

Lege og skuespiller:

Anders (41) skal styrke bydelens koronahåndtering

Lege og skuespiller Anders Danielsen Lie skal jobbe i et engasjement som assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker den kommende tiden. Her er han fotografert i forbindelse med pressetreff da han spilte rollen som soldat i NRK-serien Nobel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Anders Danielsen Lie (41) sjonglerer mellom å være lege og skuespiller. Det anbefaler han ikke til andre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2020 kl 15:23

NORDRE AKER: Anders Danielsen Lie er tilsatt i et engasjement som assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker. Den Berg-bosatte legen skal fungere i en 50 prosent stillingsbrøk i seks måneder fra midten av desember i tillegg til Tom Sundar. Sistnevnte fortsetter i en stilling på 100 prosent.

Det ble kjent på et møte i bydelsutvalget (BU) torsdag kveld.

– Det var ikke vanskelig å takke ja til dette når jeg først fikk muligheten, sier han til Nordre Aker Budstikke fredag morgen.

Han utdyper:

– Koronapandemien er en av de største helsekrisene i moderne tid, så alle med medisinsk-faglig utdannelse er vel glad for å kunne bidra på en eller annen måte. Jeg skal jobbe opp mot smitteteamet og samtidig prøve å være tilgjengelig for henvendelser fra publikum som trenger råd i informasjonsmylderet.


41-åringen er allmennlege i spesialisering og jobber 50 prosent ved Frysja legekontor.

Skuespiller

I tillegg til å være lege, har Lie vært filmskuespiller i det han selv omtaler som «mange» år.

– Å sjonglere mellom å være skuespiller og lege er spennende og meningsfylt, men jeg pleier å si at jeg ikke vil anbefale det til andre.

Han spilte gjerningsmannen i Netflix-filmen 22 July som kom ut i 2018. Dessuten har han medvirket i NRK-serien Nobel.

– Som skuespiller lærer man mye om kommunikasjon som er overførbart til legerollen. I rollen som assisterende bydelsoverlege er det avgjørende å kunne snakke med folk, så jeg håper min annerledes yrkeserfaring kommer til nytte der.


Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen og Anders Danielsen Lie spilte hovedrollene i TV-serien Besatt. Her fra et presstreff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Krevende juridisk

– Mange av bydelene i Oslo har vært nødt til å styrke bemanningen og beredskapen i forbindelse med pandemien, så jeg skal hovedsakelig jobbe med covid-19, trygt veiledet av min erfarne og dyktige sjef, bydelsoverlege Tom Sundar, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Han tror det mest krevende blir å forholde seg til informasjon som stadig oppdateres. 41-åringen trekker også frem det å til enhver tid kunne føle seg trygg på å sitte med best tilgjengelig kunnskap.

– Jobben er også krevende juridisk sett, fordi man forholder seg til helt ferske lover og forskrifter.

– Det beste er at man lærer enormt mye hver dag.


Lie tror det er sannsynlig at vi vil oppleve lignende i fremtiden.

– Da håper jeg vår respons er enda mer effektiv og mer kunnskapsbasert, og at vi har lært av de feil vi gjør nå.

– Ikke mye til felles

– Hvordan tror du det neste halvåret blir?

– Det neste halvåret blir spennende. Det er selvfølgelig store forventninger knyttet til vaksinene som kommer. Jeg er særlig spent på vaksinenes evne til å beskytte mot smitte, og jeg er spent på befolkningens atferd i kjølvannet av vaksinering, sier han og legger til:

– Jeg tror det er viktig at de basale smitteverntiltakene overholdes selv om de viktigste gruppene vaksineres.


Anders Danielsen Lie fotografert i forbindelse med en skuespillerjobb. Foto: Berit Roald / NTB

– Hva er likhetene mellom lege- og skuespilleryrket?

– Både lege- og skuespilleryrket handler om å prøve å kommunisere godt med mennesker du ikke kjenner. Utover det tror jeg ikke de har så mye til felles, sier han.

– Liker du best å være lege eller skuespiller?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er to veldig ulike sider av meg. Jeg håper at jeg klarer å få til en kombinasjon også i fremtiden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...