Nordre Aker Budstikke

Anine Ahlsand spurtet inn til seier

Mens Olav Rygnestad Haugerud sikret 2. plass på hjemmebane.

Initiativtaker i Snøparken og primus motor i Lyn Ski, Knut Nævstad, gjør en fantastisk smørejobb for skiløpere i Lyn. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Skiklubben Lyn arrangerte lørdag SEB Oslo Sprinten i Snøparken. Dette var det første skirennet i Oslo for sesongen og deltakerlista var fylt til siste skiløper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2014 kl 19:48

SNØPARKEN, KRINGSJÅ: - Det er 680 som er med. Dessverre var det veldig mange på venteliste, men det lar seg ikke gjøre å ta inn flere skiløpere i en sprint, sier Annik Bjørndal i Lyn Ski.

Tilbake fra sykdom

I perfekte preparerte løyper i Snøparken, fikk endelig skiløperne fra Oslo og omegn gå på godt skiføre i hovedstaden.

Anine Ahlsand (17) fra Kjelsås hadde ingen problemer med å vinne 18-årsklassen. Hun har slitt med sykdom i vinter og hadde et treningsopphold på seks uker. Men nå er hun frisk og klar til å konkurrere.


- Dette gikk som planlagt. Jeg ga full gass begge «heatene». Men jeg var også litt taktisk i finalen, da jeg lå bak og sparte krefter, sier en strålende opplagt skiløper før premieutdelingen.

Hun har i tillegg til sykdommen vært frustrert over været i Oslo.

- Det er veldig frustrerende, kjedelig og trist. Heldigvis har vi hytte på Sjusøen, så jeg har fått trent litt der, sier Ahlsand, som mener det ser lysere ut nå.

- Nå ser det bra ut. Hvis det snør jevnt noen dager fremover, så blir dette veldig bra, sier hun.

- Og hva er ambisjonene i år?


- Jeg satser mot NM i Mo i Rana i mars. Det er heldigvis en stund til det, så jeg har tid til å bygge opp formen, sier hun.

Sølv på hjemmebane med feil ski

Olav Rygnestad Haugerud fra arrangørklubben Lyn gjorde også en god figur da han sprintet inn til 2. plass i a-finalen i G15-klassen.

- Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Men jeg brukte feil ski i alle tre løpene. Jeg brukte treningsskiene i stedet for konkurranseskiene, sier han.


- Hvordan er det mulig å gjøre en slik feil?

- Det er like ski. Jeg hadde dårlig tid før start. Dette har aldri skjedd før, men heldigvis så hadde ikke det mye å si i dag. Hadde føret vært bedre så hadde det hatt innvirkning, sier Rygnestad Haugerud, som kommer fra Nordberg.

Og han koste seg i løypen i sin egen arena.

- Jeg hadde en fordel, siden jeg har gått denne løypen mange hundre ganger.

I tillegg til ski sykler han for Rye, idretten han satser mest på. Han mener at de på Geilo og Lillehammer har en stor fordel på denne tiden av sesongen, siden de har hatt skiføre siden oktober.


- Det er vanskelig å ta igjen dem nå, men dette utjevner seg utover sesongen. Om et par uker så er det jevnt, sier han.

Ambisjonene til skiløperen fra Lyn er topp 10 plassering i Hovedlandsrennet i mars.

Les også: Sprintet inn til tredjeplass

Annik Bjørndal er svært fornøyd med at rennet gikk knirkefritt lørdag. Mange frivillige i klubben stilte opp for å arrangere et perfekt renn i Snøparken.

- Dette betyr mye for klubben. Dette er et stort sprintrenn og det er viktig å arrangere i egen arena. Over tusen aktive skiløpere trener her hver eneste uke, sier hun.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...