Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Anna (17) i klinsj med trimdronning Kari Jaquesson

Kari Jaquesson og Venstre-politiker Anna Dåsnes fra Kjelsås. Foto: NORDSTRANDS BLAD/LIV AARBERG

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, ifølge Anna Dåsnes. 17-åringen fra Kjelsås er Venstre-politiker. Men lar hun seg skremme?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2016 kl 10:33

KJELSÅS: Anna Dåsnes refererer til trimdronning Kari Jaquesson, som også har meldt seg inn i kvinnegruppa Ottar.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det hele startet med et parolemøte, med flere politiske partier og andre, i forkant av kvinnedagen, 8. mars.

VG oppsummerer at blant annet ba Venstre-politiker Anna Dåsnes (17) om at flaggsaken «håndhev sexkjøpsloven» burde bli fjernet i årets markering.

Bordeller

Til VG forteller Jaquesson at det hun reagerte på var uttalelser om at man burde åpne bordeller i Oslo.

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sier Dåsnes til avisen.

Jacuesson forteller til VG at uttalelsene kom i forbindelse med utsagn om at det burde være greit å åpne bordeller i Oslo, og ikke knyttet til Sexkjøpsloven.

– Rystet

– Jeg ble rystet (...) Selv mener jeg sexkjøpsloven er like revolusjonær som retten til selvbestemt abort. Prostitusjon er et stort samfunnsproblem for de som blir prostituert, men også deres pårørende og pårørende til kjøperne. Jeg var sjokkert over at unge kvinner kunne mene dette, forteller hun. Les hele saken på vg.no.

På det aktuelle møtet gjorde Radio Nova lydopptak, som Jaquesson har hørt igjennom.

– Hadde jeg visst at de var så unge ville jeg nok ordlagt meg annerledes, men jeg står for meningsinnholdet, sier Jaquesson til VG.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Kjelsås-jenta Anna Dåsnes etter alt oppstyret fredag, rundt og fra det nevnte parolemøtet.

– Du har ikke blitt skremt fra å delta på lignende senere?

– Lar seg ikke skremme

– Jeg nekter å la meg skremme av enkelte venstreradikale feminister, og kommer ikke til å gi meg i likestillingskampen, understreker den unge jenta fra Kjelsås, som vil ha et skikkelig debattklima.

– Jeg kommer til å kjempe helt til man har et ordentlig debattklima og til kvinnedagen blir en dag alle kan føle seg hjemme og representert på, sier Anna.

I forbindelse med 8. mars i fjor inviterte Nordre Aker Budstikke en rekke kvinner til å skrive om sitt syn på Kvinnedagen. Les alle innleggene deres her!

Masse støtte

Hun har fått mye støtte etter parolemøtet.

– Ja, jeg har fått masse støtte i etterkant, og jeg tror det er bred enighet om at noe må gjøres. Jeg mener at både 8. marskomiteen og enkelte av kvinnene som deltok på møtet i går må gå i seg selv. Det er ikke feministisk å bruke hersteknikker og hatsk retorikk, sier Venstre-politikeren.

Kari Jaquesson har fredag skrevet hvordan hun opplevde hendelsen på møtet i dennne kommentaren i Dagbladet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...