Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Anne-Britt lærer barna førstehjelp

Anne-Britt Nilsen stilte på Youngstorget forrige fredag, og lærte barnehagebarna førstehjelp. Foto: RØDE KORS

– Barna er interesserte og forteller at mange av dem hadde hatt samme uhell som Henry opplever, forteller Anne Britt Nilsen fra Nordre Aker Røde Kors. Men hvem er Henry?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2015 kl 15:10

NORDRE AKER/OSLO: Nordre Aker Røde Kors har fem pedagogiske læringsopplegg om førstehjelp for barn over tre år, og som lånes ut gratis til bydelens barnehager.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Det er imponerende hva barnehagene i bydelen har fått ut av dette. Kanvas-barnehagen Disen gård brukte «Tutti Fratelli» på sommerfesten sin, alle barna stilte i Røde Kors-hatter. Forskningsparken Montessori brukte Henry som var ute på en reise, og hendelser som skjedde underveis, forteller Anne-Britt Nilsen, ansvarlig for førstehjelpsopplæring til barnehagebarna i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

Hun fortsetter.

– Gulldalen barnehage har fått tilbakemelding fra foreldre som er imponerte over hva barna lærer i barnehagen. Det er ikke bare barna som blir bevisste på førstehjelp, men også de voksne i barnehagen får økt innsikt, sier Nilsen.

Henry

Men hvem er Henry?

Henry er så klart oppkalt etter grunnleggeren av Røde Kors, Henry Dunant, og dukken det blir demonstrert førstehjelp på. Henry får nemlig både skrubbsår, brannsår, stikk, kul i hodet og kutt i fingeren. Hva slags hjelp trenger han? Hvem skal hjelpe han? Og hvor ringer vi? Dette er noen av spørsmålene barna får svar på.

LES OGSÅ: Tja til fartshumper, flere toaletter og kanskje flyktninger til Skar leir?

Forrige fredag var Anne-Britt Nilsen på Youngstorget.

– Der kom det mange barnehager, og som fikk et lyn-kurs i de ti områdene som opplegget omhandler. Barna var veldig interesserte, og kunne fortelle at mange av dem hadde hatt samme uhell som Henry opplever, forteller Nilsen.

Hent voksen og ring 113

Hun forteller videre at barna tok aktivt del i de ulike episodene med Henry, og lærte seg det grunnleggende. Blant annet «Hent en voksen» dersom de observerer skade.

– Og 1-1-3 lød unisont over hele torget, forteller Nilsen.

I år feirer Røde Kors 150 år i Norge og det markeres med en turné rundt i landet med førstehjelpskurs for barn.

30 barnehager

I Oslo har lokallaget Nordre Aker Røde Kors gjennom tre år fått 30 barnehager til å bruke dette kurset. I 2016 utvides prosjektet til å bli landsomfattende. Alle Røde Kors' lokallag får kurspakken, i tillegg til at kurspakken selges til barnehagene. Målet er at 50 prosent av landets barnehager har det innen år 2016 er omme, ifølge pressemelding fra Røde Kors Nordre Aker.

LES OGSÅ: Nordre Aker Røde kors feiret organisasjonens 150-årsdag med barn, ordføreren og en rød benk: – Også vi som ikke har noen mamma lenger trenger noen å prate med

Ta ansvar

Målet med Henry-prosjektet er å øke barns bevissthet rundt førstehjelp og medmenneskelighet. Når uhellet er ute kan det være avgjørende at man tar ansvar, viser omsorg og søker hjelp. Dette kan barn gjøre i like stor grad som voksne, står det i
pressemeldingen fra Røde Kors.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...