Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ap-politiker engasjerer seg i nedleggelsen av 55-bussen

- Bør ikke andre kriterier enn kundegrunnlag gjelde ved vurderingen av om et busstilbud skal legges ned eller opprettholdes? Spør Abdullah Alsabeehg (Ap).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2013 kl 09:43

NORDRE AKER/SAGENE: I høst ble buss 55A og 55B lagt ned. Blant annet ifølge Ruter på grunn av «lavt kundegrunnlag». Men også som en konsekvens av at Kapellveien forbi Grefsen barneskole nå er stengt permanent, denne strekningen var en del av traséen til 55A-bussen. Det ble heller ikke lagt opp noen erstatnings-trase.

Buss-nedleggelsen førte til store protester - både i Nordre Aker bydel og i Sagene bydel. Beboere og lokalpolitikere har engasjert seg i saken. For kort tid tilbake var også politikere fra Nordre Aker bydel og beboere på befaring med Ruter, for vurdering av andre traséer som mulig erstatning for 55A-bussen.

Hvilke kriterier?

Nå har også politikerne på Rådhuset engasjert seg i 55-bussens være eller ikke være.

- Bør ikke andre kriterier enn kundegrunnlag gjelde ved vurderingen av om et busstilbud skal legges ned eller opprettholdes? spør Abdullah Alsabeehg (Ap).

- Arbeiderpartiet vil nå ha en begrunnelse fra byråden for nedleggelsen av 55-bussen og andre bussruter i Oslo. Vi har sett eksempler på at lavt kundegrunnlag har blitt brukt som hovedbegrunnelse,  uten at andre hensyn har blitt tatt med i vurderingen, sier Alsabeehg.  

Spørsmål til byråden

Alsaabeehg har oversendt følgende spørsmål over til samferdselsbyråd Guri Melby (V).

Hvilke kriterier bruker Ruter for å legge ned, opprette eller opprettholde et busstilbud i Oslo? Er slike beslutninger kun basert på kundegrunnlag?

Mange eldre bruker 55-bussen. Bydelen hadde 55-bussen som en forutsetning for flytting av seniorsenteret, og etablering av av Omsorg+ boliger i Sagene bydel. Blir slike og lignende hensyn trukket inn i vurderingen av om bussruter bør bestå eller legges ned?

 Blir opprettelse av nye tilbud i nærheten vurdert samtidig når et busstilbud legges ned, og ble det gjort i dette tilfellet?'

Avisen følger saken.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...