Nordre Aker Budstikke

Åpent budsjettmøte, status i Grefsenveien og planer for Disenjordet

Gransjordet, ved Disen trikkeholdeplass, har vært gjenstand for mange forslag de siste årene. Grefsen Tennisklubb ønsket tennishall, men vedtaket i bystyret ble avslått av Fylkesmannen. Nå vil Grefsen og Disen vel ha en idédugnad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2. november klokken 17 holdes den første åpne budsjettkonferansen i Nordre Aker på flere år. Etterpå blir det BU-møte, der blant annet Grefsenveien og fremtiden for Disenjordet står til behandling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 09:33

NYDALEN: Klokken 17 torsdag 2. november kan hvem som helst sitte på tilhørerbenken når bydelsadministrasjonen presenterer det foreløpige budsjettarbeidet for bydelens politikere.

Bydelsutvalget ønsket å holde konferansen lukket for publikum, slik den har vært de siste årene.

Venstre, som eneste parti, protesterte mot ordningen, og etter at bydelsadministrasjonen hadde undersøkt nærmere med rådhusets jurister ble det klart at det etter Kommuneloven ikke er tillatt å holde politiske møter lukket i Oslo kommune.

Dermed inviteres bydelens befolkning til å få innblikk i hvordan bydelsadministrasjonen planlegger å bruke bydelens økonomiske ramme, som er på omlag 1,5 milliarder kroner, neste år. Møtet holdes i BU-salen, Nydalsveien 21, klokken 17.00,

Grefsenveien

Deretter fortsetter det ordinære bydelsutvalgsmøtet klokken 18.00. Dette er, som alltid, åpent for publikum, og starter med Åpen halvtime, der innbyggerne kan adressere politikerne med det de måtte ha på hjertet.


Videre på sakskartet står blant annet status for anleggsgjennomføringen i Grefsenveien, som starter til våren. Trikkelinjen skal skiftes ut for å klargjøres for testkjøring av nye trikker, samt at hovedvannledningen under gata skal byttes. Anleggsperioden vil vare i 16 måneder, og trikken slutter å gå i mai neste år. Bymiljøetaten vil komme for å redegjøre for prosessen.

LES OGSÅ: Er det den dårlige asfalten i Grefsenveien som er årsaken til at bilen knakk?

Disenjordet

Lokalpolitikerne skal også behandle et innbyggerforslag om Disenjordet (Gransjordet). Grefsen og Disen vel fremmet i siste BU-møte før sommeren et initiativ om å utvikle jordet for allmenheten. De foreligger flere forslag til hvordan jordet kan utvikles.

Forslaget om forkjørsvei i Bergensgata og Maridalsveien ligger også til behandling. Bakgrunnen er at Bymiljøetaten foreslår å skilte forkjørsvei i Maridalsveien mellom Badebakken og Skar og i Bergensgata mellom Moldegata og Maridalsveien.

Bydelsutvalget skal også uttale seg om oppstartsmøte til utbyggingen i Gaustadalleen 30. Statsbygg har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å igangsette skisseprosjekt for
et nytt bygg for klinikkfasilitetene ved Odontologisk fakultet. Det eksisterende Nemko-bygget foreslås revet.

T-banetunnel og SaLTO

Forslaget til ny sentrumstunnel for T-banen kal også behandles. Denne vil imidlertid ikke fysisk gå i Nordre Aker, men kan påvirke innbyggerne i bydelen ved at fremtidige reisemønstre endres.

LES OGSÅ: På Sagene går debatten om det er T-bane eller S-bane som egner seg best for sentrumsbydelene

Bydelsutvalget har også saken om å opprette en regional Oslo vest-styringsgruppe for SaLTo, Oslo kommune og Oslo politidistrikts samarbeidsmodell om rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid blant barn og unge. Det er de vestlige bydelene Frogner, Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern, som ønsker dette, i samarbeid med Utdanningsetaten, Majorstuen politistasjon og
Sentrum politistasjon.

Hele sakskartet, med vedlegg, finner du på bydelen nettsider.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...