Nordre Aker Budstikke

Åpner ny pub på Platået

I Taste of Fusions gamle lokaler åpner På Platåen Pub i løpet av våren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Gondal Invest søker skjenkebevilling til en ny restaurant og pub på Grefsenplatået.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 09:42

GREFSEN: Bydelsutvalget ga sin tilslutning til søknaden om skjenkebveilling til et nytt serveringssted som er under planlegging i Grefsenveien 90, i bygget ved siden av 7/11.

Bydelsutvalget er høringsinstans før Næringsetaten, som tildeler skjenkebevillinger i Oslo.

Uteservering

«Grefsenplatået er under omregulering til torg- og møteplass, og vil etter hvert kunne tilby lokale brukere torg- og møteplassfunksjoner med stor variasjon. Det er derfor også ønskelig at det etableres flere sosiale tilbud som kan bidra til å skape økt liv og økt bruk av rundt torget» står det i sakspapirene fra bydelen.

I søknadskjemaet fra Næringsetaten er serveringsstedet presentert som Café Platået, men på plakatene som henger ved lokalet nå, står det På Platået Pub.

Det søkes om skjenkebevilling til klokken 22 inne/21.30 ute. Stedet ønsker åpningstid til klokken 01.00 inne/00.30 ute.


Uteserveringen får utsikt mot Sverre Enevolds plass. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I følge nettsøk ble Gondal Invest etablert i fjor høst. Daglig leder er Sadia Walayat.

Åpning i mars

Hun kan fortelle at de nå venter på godkjenning.

– Vi har ikke eksakt dato for åpning, fordi vi venter på å få skjenkebevilling. Lokalet skal også pusses opp, og det regner vi med vil ta tre ukers tid, sier Walayat når Nordre Aker Budstikke får kontakt med henne på telefon.

Planen er å kunne ta imot gjester fra slutten av mars.


Walayat har selv ikke drevet pub tidligere, men har med seg en kompanjong som har mange års erfaring fra tilsvarende steder i sentrum. Om årsaken til at hun vil satse på Grefsenplatået, svarer hun:

– Jeg synes det var et fint sted, og det er ikke så mange tilsvarende tilbud i området. Da vi fant lokalet falt bitene på plass.

Behov for flere tilbud

Av serveringstilbud på Grefsenplatået er det i dag en 7/11-kiosk, samt puben Flamingo. Det er også en et sushi-takeawaysted på platået.

Kafeen Kaffehuset Brent ble lagt ned i fjor.

Får konkurrent: Flanmingo Bar og Restaurant har holdt til i Grefsenveien 94 i en årrekke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


«Serveringsmiljøet i bydelen er langt ifra dekket i dette området. I dag bor den c.a. 10.000 innbyggere i denne delen av bydelen med et underskudd på adekvate utesteder for beboerne å bruke,» står det i sakspapirene fra bydelen.

I Grefsenveien 90 er det i dag en grønnsaksbutikk. På Platået Pub åpner i lokalene der Taste of Fusion tidligere holdt til

På Platået Pub ligger i samme bygg som Papaya Frukt & Grønt, i Grefsenveien 90. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...