Nordre Aker Budstikke

Åpner ny, stor restaurant ved elvebredden

Fra venstre salgs- og markedsdirektør Owe Tunby og prosjektdirektør Terje Løvold i Avantor AS, i bakgrunnen nye Torgbygget, og det som skal bli den nye store restauranten i Nydalen, i første etasje, med terrasse ute til høyre mot elva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I første etasje av nye Torgbygget åpner om noen måneder ny stor restaurant med plass til 100 gjester inne, og med stor vestvendt terrasse med plass til enda flere, ved elvebredden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2015 kl 13:48

NYDALEN: Nye Torgbygget i Nydalen begynner å ta form, og leietagerne skrives inn av Avantor AS, fortløpende.

Ikke bare skal tidligere Rimi-butikk erstattes av en mye større Coop Mega, Salateriet skal på plass, Godt Brød, Joe & the Juice, Narvesen, i tillegg til annen service og etter planen helsetilbud.

Les også: Snart åpner Fangene på Fortet i Nydalen

Crossover asiatisk

Men ikke minst også Xeast. En crossover asiatisk restaurant med rundt 100 sitteplasser. Ikke bare inne, men også med stor terrasse med plass til 150 gjester ute, vestvendt ved vakre Akerselva.

Markeds- og salgsdirektør Owe Tunby og prosjektdirektør Terje Løvold fra Avantor AS, virker å være godt fornøyd med hvordan brikkene nå faller på plass i Torgbygget.


Avantor har nylig flyttet inn i tidligere Evry-bygget i Nydalsveien 28, som også snart er ferdig rehabilitert og pusset opp. Tunby og Løvold sier de selv også gleder seg til å kunne nyte et bedre asiatisk måltid i den nye restauranten, når den åpner mot sommeren neste år.

– Særdeles etterspurt

Og selvfølgelig er markedet sjekket i forkant.

– Vår stedsundersøkelse gjennomført i sommer, av masterstudent ved BI som jobbet i sommer for Avantor, har avdekket at en restaurant med asiatisk meny er særdeles etterspurt, forteller Tunby.

Løvold legger til at det også er mange potensielle restaurantkunder i nydalenområdet.

Les også: Her er Avantors Masterplan for Nydalen


Torgbygget i Nydalen gjennomgår for tiden en "total forvandling". Neste år åpner mange nye tilbud i bygget. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Spiser ute en gang per uke

– 3000 beboere sogner til Nydalen, i tillegg til 10.000 BI-studenter og 12.000 arbeidstagere i området, sier prosjektdirektøren.

– Undersøkelsen viste videre at av de som arbeider, bor og- eller studerer og besøker Nydalen, så spiser hver person i gjennomsnitt ute en gang per uke. Kun 15 prosent av disse restaurantbesøkene gjøres i dag i Nydalen. Nærmere 80 prosent av de som har svart bekrefter at de ville ha benyttet Nydalens restauranttilbud dersom dette hadde vært større og mer variert, ifølge markeds- og salgsdirektøren.

Les også: Nå er Norges største kinosenter vedtatt - i Nydalen!

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med den kommende daglige lederen og en av investorene i nye Xeast. Den andre investoren er Terje Tuft.


Thao Tran er kokk, og driver i dag Øst Restaurant i Calmeyersgate.

– Den nye restauranten i Nydalen skal ha fokus på thai, vietnamesisk og noe kinesisk, forteller Tran.

I sterk vekst

Han håper på åpning 1. mai neste år, og ser Nydalen som en "vrimleplass i sterk vekst".

– Mange bedrifter på plass her, og ikke minst BI. Flere og flere bor her også, et fantastisk sted. Samtidig er konkurransen begrenset i motsetning til mange andre steder i sentrum, der restauranter er overrepresentert, sier Tran.

Han legger til at det også er av betydning at Avantor er en god utleier som legger til rette for at leietagerne skal få lønnsomhet, og på den måten berike området.


Daglig leder i nye Xeast, Thao Tran, på terrassen til den nye restauranten i Nydalen. Foto: PRIVAT

Take away

Det blir også take away fra den nye restauranten, også fra buffet.

– Dette blir veldig spennende. Asiatisk mat er i tiden, ikke bare er det god mat, men i tillegg spiser folk asiatisk mat med tanke på helse og sunnhet. Menyen skal også inneholde vegetarmat og økonlogisk mat, forteller Tran.

Hvite duker?

– Nei, dette skal være en uformell restaurant for alle anledninger. Og gjerne også et sted å komme for godt og forfriskende drikke i solen!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...