ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Åpnet hage med 400 frukttrær og bærbusker for alle

Fra åpning av uteområder Kringsjå 4. juni 2019. Foto: Emilia Diesen, SiO

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam deltok på åpningen av nye uteområder på Kringsjå Studentby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2019 kl 07:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KRINGSJÅ: - Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen. Uteområdene skal innby til aktivitet og bruk, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni.

Vetle Bo Saga, SiO. Foto: Emilia Diesen, SiO

De nærmere 3000 studentene som bor på Kringsjå Studentby har fått splitter nye uteområder med frukthage, vannpark, treningsapparater, hinderløype, grillplasser og andre aktivitetsmuligheter. Med trådløst nett og nye sittegrupper kan også pensum inntas i frisk luft. Det melder SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) i en pressemelding.

Grønt over hele linja

- Her er det grønt og flott over hele linja. SiO viser at studentboligbygging kan handle om mer miljø enn klima. Det handler om lokalmiljøutvikling og om trivsel under studietiden, sa politisk rådgiver Kjartan Almenning fra Kunnskapsdepartementet i sin tale.

Fra venstre: Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam i rødt, boligdirektør Gunn Kirsti Løkka, politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet Kjartan Almenning og styreleder i SiO Vetle Bo Saga (i hvit skjorte). Foto: Emilia Diesen, SiO

SHoT-undersøkelsene (studenthelse og trivsel) fra i 2010, 2014 og 2018 viser store endringer i studenters helse. En økende andel studenter opplever ensomhet og mangel på sosialt nettverk. På Kringsjå bruker SiO kunnskap fra alle tjenesteområdene til samskipnaden for å skape aktivitet og liv i studentbyen, året rundt.

Sosialt fellesskap

- Å tilrettelegge for den sosiale delen av studielivet er kanskje viktigere i dag enn noensinne. Vi vet at ensomhet er noe svært mange studenter kjenner på. Derfor er SiOs sosiale prosjekt «Vi møtes utenfor» noe som virkelig treffer mitt hjerte, sa Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam i sin tale under åpningen.

Varaordfører Kamzy Gunaratnam sammen med SiOs Vetle Bo Saga. Foto: Emilia Diesen, SiO

ANNONSE

Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at det sosiale livet på studentbyen skjer utendørs og gjøre det lett å bli kjent med naboen. I fjor høst møtte 3000 studenter opp på torget for utekino og popcorn.

- Når studentene kastes ut i en ny hverdag på et stramt budsjett spiller omgivelsene en viktig rolle. Jeg tror utomhus på Kringsjå vil gjøre at flere studenter møtes, sa påtroppende leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus, Gard Løken Frøvold i sin hilsen.

I frukthagen på Kringsjå Studentby er det plantet 400 frukttrær og og spiselige vekster. Foto: Emilia Diesen, SiO

Satsing

SiOs ambisjon er at Kringsjå skal bli landets beste og mest sosiale uteområder for studenter. I fjor åpnet SiO treningssenteret Athletica og spisestedet Union på Kringsjå. Det er blitt populære møteplasser, med tilbud som utendørs trening, og aktiviteter som quiz og vin-smaking på Union.

I år er det uteområdene som er oppgradert. SiO har samarbeidet med Snøhetta og SLA om planene for uteområdene. Hovedentreprenør for prosjektet er Ove Skår AS.

ANNONSE

I den nye frukthagen på Kringsjå finnes 400 frukttrær, busker og spiselige vekster til fri benyttelse for studenter og andre naboer. Det er også plantet 30.000 stauder.

Store deler av utomhusplanen står nå ferdig, mens noen av elementene vil etableres i takt med ferdigstilling av 82 nye familieboliger til vinteren.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE