Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Snart nytt år og nye muligheter:

Astrid hjelper deg i form – både fysisk og mentalt

Astrid Moe Eikrem - coach og trener - er Nordre Aker Budstikkes nye spaltist. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

– Jeg gleder meg veldig til å dele smått og stort om og rundt både fysisk og mental trening med leserne, forteller Nordre Aker Budstikkes nye spaltist, Astrid Moe Eikrem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2015 kl 09:47

KJELSÅS/NORDRE AKER: Astrid Moe Eikrem (49) er coach og treningsveileder i firmaet Heile deg Coaching og trening, og er fast trener for en gjeng med spreke damer – og noen spreke menn – fra Nordre Aker.

La om livsstilen

Fra nyåret vil hun dele sine erfaringer med leserne til Nordre Aker Budstikke.

– Jeg gleder meg veldig til å dele smått og stort om og rundt både fysisk og mental trening med leserne, sier spreke Astrid.

Som selv la om livsstilen helt for noen år siden.

– For noen år siden fikk jeg MS, en kronisk sykdom. Jeg var i dårlig form fra før, og med MS-diagnosen «måtte» jeg begynne å trene for å følge legens råd. Så da gjorde jeg det, annen motivasjon hadde jeg ikke, forteller Astrid.

Nå er motivasjonen å bruke en kropp som fungerer, og det overskuddet og energien som treningen gir.

Hun fortsetter:

– Jeg tenkte jo i starten at det jeg drev med knapt nok kunne defineres som trening. Det begynte smått, med å gå, så gå og jogge litt, og øke på litt etter litt. Men jeg jobbet mye med å fokusere på det jeg fikk til, ikke på det jeg ikke fikk gjort, forteller Astrid.

LES OGSÅ: De største artistene i Norge akkurat nå, har valgt Grefsenkollen!

Hver dag

Nå trener hun stort sett hver dag.

– Men trening handler ikke bare om blodsmak i munnen, å bli kjempesvett og helt utslitt. All fysisk aktivitet er bedre enn ingenting, og en rask gåtur kan også defineres som trening!

Etterhvert som Astrid kom i gang med egentrening, slang det seg på nabodamer i området.

– Jeg hadde hørt at intervaller var så bra, men jeg klarte ikke å få det til alene. Det er mye mer motiverende og enklere å presse seg litt når man trener sammen med andre. Så dermed ble Intervallklubben Hoppla født, med slagordet: Grusomt hyggelig trening!

Astrid utdannet seg etterhvert til treningsveileder på Norges Idrettshøyskole, og Intervallklubben Hoppla har nå blitt en organisert treningsgruppe.

Gruppetrening

– Nå er vi en god gjeng som trener ute sammen hver mandag, året rundt. Vi har alltid en eller annen form for intervaller med på programmet, i tillegg til styrketrening. Det er plass til flere i gruppa, sjekk her for tid og sted.

Hoppla-treningene har faktisk vært så grusomt hyggelig og effektivt for Astrid at hun tidligere i år følte seg i god nok form til å løpe Roma helmaraton.

– Jeg har gått fra å være en ihuga anti-trener, til en glad og ivrig mosjonist. Hadde noen sagt til meg for noen år siden at jeg skulle gjennomføre et helmaraton, så hadde jeg nok ledd høyt!

Astrid forteller videre:

– MS-sykdommen har ikke plaget meg på lang tid nå, så jeg er heldig. Kroppen fungerer bra den, og det er jeg veldig takknemlig for.

– Fordi jeg kan

Det som motiverte meg mest med å melde meg på helmaraton i Roma, var faktisk setningen: Fordi jeg kan! Det å sette meg et såpass hårete mål, for så å jobbe hardt for å nå det. Føle det å mestre, både fysisk og mentalt.

Astrid har god peiling på det mentale, hun er utdannet coach og driver firmaet Heile deg Coaching og Trening.

Mental trener

– I jobben min som coach og mental trener hjelper jeg folk som har livsutfordringer av ulike slag. Jeg har mye fokus på sammenhengen mellom det fysiske og det mentale. Hvor viktig det er å være i fysisk god form for å ha overskudd til å håndtere livets opp- og nedturer, jobb og familie og alt som forventes av deg.

LES OGSÅ: Donald Duck forsvant, men nå har noen satt en kjempestor julebamse der

Hun fortsetter:

– Jeg har mange kunder som sier at de ikke har tid eller ork til å begynne å trene. De kan ikke prioritere trening midt i tidsklemma, alt annet virker viktigere her og nå. Men trening trenger ikke å være så vanskelig eller tidkrevende, det er det du som bestemmer. Gjør det lett å få til, begynn i det små, fem minutter her, 10 minutter der, og kanskje en hel halvtime etterhvert? Litt er alltid mye bedre enn ingenting.

– Og hvorfor legger vi lista så høyt for oss selv? Det må ikke være perfekt trening for å være bra. Ta på skoa og ta en tur ut, bra både for kropp og sjel!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...