Nordre Aker Budstikke

Snøfall i Oslo:

– At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt ubegripelig!

Dette er Kjelsåsveien, tirsdag morgen. Heldig er dette barnet, som har en far som følger, for fortauet er nærmest redusert til en liten sti. Pappaen Nordre Aker Budstikke møtte ved Kjelsåsveien tirsdag morgen var like oppgitt som kommentarforfatteren over manglende måking langs den trafikkerte veien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

KOMMENTAR: – Store deler av fortauet er dekket med snø, fortauet heller mot kjørebanen, det er glatt, og det er skoleveien til ungene våre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2018 kl 16:25

Snøen laver ned og setter lys på hele Oslo. Den hvite julestemningen som kommer i januar. Alle snakker om vœret.

Skolen er godt forberedt og sender tekstmelding om at alle foreldre oppfordres til å la bilen stå. Altså barna må gå til skolen. De aller fleste av oss heier jo å at barna skal gå til skolen. Det er bra for barna og for miljøet.

Disen skole er en av sikkert mange skoler som til stadighet kjører gå-til-skolen aksjoner. Derfor er foreldre med barn på Disen vant til å organisere følgegrupper. Det vil si at det gjerne er fire - seks, noen ganger flere barn, som går til skolen sammen med en voksen.

I disse snøtider er det utfordrende. Fortauet i Kjelsåsveien er ganske smalt som det er. Når snøen laver ned og små førsteklass-ben må tråkke seg gjennom umåkte fortau blir skoleveien lang og til tider farlig.

At gatene ikke var måkt den dagen snøen lavet ned som verst, for en uke siden, kan de fleste forstå. Men at det skal ta flere dager før måkingen skjer, er helt ubegripelig. Det har blitt halveismåkt, men det gjør nesten skoleveien enda mer uoversiktlig.


Store deler av fortauet er dekket med snø, hvilket gjør at du maks kan gå en-to i bredden. Hele fortauet heller mot kjørebanen og det er glatt. Og det er skoleveien til ungene våre.

Å gå med en stor gruppe 6-åringer føles til tider ut som risikosport. Snøskavlene ved stikkveier og innkjørsler er så høye at ikke engang topplua stikker over kanten.

LES OGSÅ: DEBATT: «Mangelfull snørydding i Oslo»

Det er bare å krysse fingrene for at du ikke møter noen som går andre vei. For da må noen ut i veien for å passere. Er det en barnevogn, må barna ut i veien for å komme forbi.

Bilistene som kjører i Kjelsåsveien oppleves å ta lite hensyn. Selv om det er glatt, sølete og uoversiktlig. De tenker ikke på at små barneføtter fort kan skli på det smale, sørpete og glatte fortauet.


La meg gi et eksempel. På torsdag gikk jeg til skolen for å hente min førsteklassing. Vi tuslet hjemover og snakket om all snøen og hvor vanskelig det er å gå. Mot oss kommer en stakkar med barnevogn. Jeg priset meg lykkelig over at det ikke var jeg som måtte ut å gå med barnevogn disse dagene. Det er ikke lett.

I det vi er rundt en meter fra barnevognen kommer en bil forbi i full fart. Sørpen spruter oss ned, vi blir kliss våte fra topp til tå. Heldigvis satt barnet i barnevognen godt beskyttet. Vi andre fikk søle fra toppen av lua og ned til tœrne. Så måtte vi ut i veibanen for å slippe barnevognen forbi. Tenk om det hadde kommet en sånn bil til, akkurat da?

Som norsk flirer jeg ofte av at Oslo blir snudd på hodet av snøfall. Vi bor i Norge, og det kommer snø hver vinter. Likevel kan jeg har forståelse for at det kommer som «julekvelden på kjerringa», og at det tar tid å komme seg gjennom alle gater. Men det at ikke skoleveier prioriteres, er for meg helt ubegripelig. Vi ønsker at barna skal gå til skolen. Da må vi gjøre det trygt å gå til skolen.

Marte Bergersen Zierfuss, skolemor.

LES OGSÅ:


DEBATT: «Det er på tide at byrådet tenker mer på sikkerhet mot fall og skader, enn på sykkelveier»

Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Nå sperrer de denne snarveien

Busser sklir av veien, og folk går på ski til jobb. Er det snøkaos eller vinteridyll?

Joda, vi vet at vi skal måke frem søppelkassene, men… Det hjelper lite å være flink når det ser slik ut etter brøytebilen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...