Avispris til Steen

Jan Vincenc Steen mottar prisen fra Kukuh Sanyoto, direktør i den indonesiske avisutgiverorganisasjonen SPS. Foto: Utlånt

Jan Vincens Steen fra Kringsjå er tildelt avisutgiverforeningen i Indonesias høyeste utmerkelse for sitt arbeid med «Avis i Skolen» i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2008 kl 08:55

KRINGSJÅ/INDONESIA: Kringsjå-mannen Jan Vincens Steen, tidligere leder av «Avis i Skolen», et utdanningsprosjekt i regi av Mediebedriftenes Landsforening, er tildelt den indonesiske avisutgiverforeningen SPSs høyeste utmerkelse for et tilsvarende prosjekt i Indonesia.

– Jeg var i Indonesia for første gang i 2000 og knyttet kontakter med medieeiere, journalister og lærerorganisasjoner. I 2003 startet vi opp to parallelle organisasjoner, en «Avis i Skolen» og en leseorganisasjon, forteller Steen.

Økt leselyst

Formålet med organisasjonene er å stimulere elever til økt leselyst, og til å bruke aviser som et supplement til lærebøker i undervisningen.

– Elevene blir bedre til å lese, og ved å bruke aviser får de mer oppdatert informasjon enn det som står i lærebøkene, sier Steen.

– Overraskende

Han har vært i Indonesia fire-fem ganger og fulgt opp prosjekter blant annet på Bali, Sumatra og Java. Neste ut er øya Borneo. Steen fungerer som en ekstern ekspert og initiativtaker til prosjektene, som gjennomføres av World Association of Newspapers, med base i Paris. Norske Skog er en av sponsorene til programmet, og har forpliktet seg til å gi prosjektet midler frem til 2013.

– Det var overraskende å få denne utmerkelsen, men det er en veldig drivkraft videre. Det er gøy å få til dette i land som ikke har noe tilsvarende fra før, sier Steen.

Han tror at oppmerksomheten rundt Avis i Skolen vil øke etterspørselen etter prosjektet i regionen. Allerede har interessenter meldt seg fra både Nepal og Laos. Steen har også vært med på Avis i Skolen-prosjekter i Thailand og Sri Lanka.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...