Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Avtale!

- Nedgravings-avtalen er i boks, forteller (til venstre) leder av beboernes arbeidsgruppe, Torbjørn Togstad, og prosjektleder i Oslo Vei AS, Jan Engen.

Høyspentlinjen fra Grefsen- kollveien 12 og ned til Grefsenveien skal i jorda. - Endelig har vi også en ned- gravingsavtale, sier en glad Torbjørn Togstad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Grefsen: I snart halvannet år har beboerne fra Grefsenkollveien 12 og ned til Grefsenveien jobbet for å få til en avtale med Oslo Vei AS om nedgraving av høyspentlinjen. Nå er endelig avtalen i boks.

- Det er klart vi er glade. Det så mørkt ut i høst. Men vi ga aldri opp, og nå har vi også en nedgravingsavtale med Oslo Vei, sier leder av beboernes arbeidsgruppe, Torbjørn Togstad i Øvre Grefsen Vel.

Strabasiøst

Før sommeren i fjor inngikk Akebakkeskogen Borettslag en egen avtale med Oslo Vei, om nedgraving av høyspentlinjene over Akebakkeskogen og ned til masten mellom de to barnehagene i Grefsenkollveien 8 og 12. Da det ble kjent at Akebakkeskogen-avtalen innebar en endemast (mast 9), mellom de to nevnte barnehagene, ble det protester fra mange. Sameiet Grefsen Terrassehus, som eier barnehagen i nummer 12, varslet søksmål hvis denne endemasten ble en realitet.

Men nå blir det ingen mast i det hele tatt – hele strekningen blir gravd ned. Etter at konsesjonssøknaden for Akebakkeskogen-avtalen ble innvilget forrige måned, fikk beboerne fra Grefsenkollveien 12 og nedover en siste mulighet fra Oslo Vei til å legge nok penger på bordet.

- Beboernes bidrag kom ikke helt i mål økonomisk. Men i et møte i slutten av forrige måned med Oslo Vei, styreleder i Grefsen Terrassehus, Per Erik Ståhlbrand og undertegnede, kom vi frem til en løsning. Vi er naturligvis veldig fornøyde med at også resten av strekket ned til Grefsenveien skal kables i jorden, sier Togstad.

Gode hjelpere

Noen detaljer skal fortsatt på plass, men reaksjonene fra beboerne er ifølge Togstad entydig positive.

- Vi har hatt mange gode hjelpere underveis. Blant annet har vi fått full støtte fra bydelens politikere hele veien. At leder av Byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), klarte å dra saken inn i Oslo Bystyres budsjettforhandlinger, var avgjørende. Hele tre millioner kroner ble avsatt til kablingen gjennom fjorårets budsjettforhandlinger. I tillegg bidrar også Eiendoms- og byfornyelsesetaten med 4,1 millioner - kommunen eier selv noen av tomtene langs høyspentstrekket. Kjøper av tomten i Grefsenkollveien 14, Backe-gruppen, har også lagt 1.2 millioner på bordet, sier en fornøyd Togstad.

- Og at Oslo Vei i innspurten bidrar med hele 1.5 millioner til tilleggkablingen, har blitt den siste økonomiske brikken som falt på plass.

Ferdig i desember

- Dette blir utvilsomt et stort positivt løft for Grefsen-miljøet, og vi gleder oss til kraftlinjene ligger trygt kablet ned i jorden, sier Togstad.

Oslo Vei er også fornøyd med nedgravingsavtalen fra Grefsenkollveien 12 og ned til Grefsenveien

- Vi skal nå sende inn konsesjonssøknad for tilleggskablingen. Søknaden for nedgraving fra Akebakkeskogen og til Grefsenkollveien 12 er allerede godkjent av Norges Vassdrag- og Energidirektorat, sier prosjektleder Jan Engen i Oslo Vei AS.

- Anleggsstarten fra mast 9 til 14, Akebakken og ned til Grefsenkollveien 12, starter denne uken. Trekking av kabel fra mast 6 til 14 skal være i gang i september, og hele prosjektet er planlagt ferdig i desember i år, forteller Engen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...