Nordre Aker Budstikke

Bydelen følger gratisprinsippet:

Avvikler skiskolen i barnehagen

Ikke mer Skiforeningen i de kommunale barnehagene i Nordre Aker. Foto: ILLUSTRASJON/OSLO KOMMUNE

Hvorfor bruke Skiforeningen, når de ansatte selv kan lære ungene å gå på ski?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2016 kl 20:21

NORDRE AKER: – Det er med stor skuffelse jeg ser at skiskolen er bestemt avviklet i barnehagetiden for de kommunale barnehagene i bydel Nordre Aker. FAU representant i barnehagen og skientusiast vokst opp med ski i Oslo. Jeg kan fra min oppvekst i Oslo fra 1978 frem til i dag huske at skiskoletilbudet var godt representert både i barnehagen og på skolen, skriver barnehagemor Helena Oladottir Haugbo i brev til blant annet bydel Nordre Aker, ved oppvekstavdelingen.

LES OGSÅ: Farmor liksom? Jeg som virkelig ikke føler meg eldre enn dem?

Presset

Ifølge Haugo er hovedargumentet for bortfallet - etter det hun kjenner til - at enkelte føler seg presset til å delta, og at dette blir en økonomisk belastning for enkelte familier. Utgifter til skiskolen, ofte i regi av skiforeningen, og skiutstyr blir for stor.

– Dessuten kan foreldre som ønsker opplæring av skiferdigheter og skiglede, enkelt gjøre dette utenom barnehagen, oppsummerer hun videre i nevnte brev.

Hun poengterer også at ski er en så stor del av vår kulturarv at den er for viktig til å bortprioriteres.


LES OGSÅ: Barnehagen brant ned i 2011 - nå skal den endelig bygges opp igjen.

Private

– Ettersom skiskolen blir borte fra de kommunale barnehagene vil dette ikke i samme grad gjelde de private barnehagene. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg ville helt klart valgt en privat barnehage fremfor en offentlig dersom jeg hadde visst det jeg vet nå, ifølge Haugbo.

Gratisprinspippet

Nordre Aker Budstikke har tatt kontakt med Nordre Aker Bydel ved oppvekstavdelingen. Hege Cecilie Eikseth svarer følgende via mail til avisen.

– Bydel Nordre Aker er opptatt av sosial mobilitet og gratisprinsippet. Barnehagene har derfor skiskole eller skilek i egen regi.

Hva er bakgrunnen for at Skiforeningen nå ikke fremover skal ha skiskole i de kommunale barnehagene i Nordre Aker?


– Tidligere var det noen barnehager som hadde skiskole i egen regi, altså at barnehagens ansatte stod for opplæringen - eller skileken. Og noen som valgte å benytte skiforeningens tilbud. Det første er gratis, det andre må familiene betale en sum for, forteller Eikseth videre.

LES OGSÅ: La barna få lov til å leke på skolen

Ansatte ivaretar

Hun legger til at det var mulig å be om fritak for betaling hvis behov.

Eikseth fortsetter.

– Skiforeningens tilbud er godt, imidlertid er gratisprinsippet viktig og vi mener at barnehagens ansatte ivaretar skileken på en god måte. Bydel Nordre Aker velger derfor som tidligere nevnt å ha det i egen regi.


LES OGSÅ: Den maten andre kaster skal selges for millioner

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...