Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bare Bård på sikker bystyreplass for Høyre i Nordre Aker

Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås. Byutviklingsbyråden er den eneste Nordre Aker-politikerne fra Høyre som har fått plass på partiets bystyreliste for 2015-2019. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Det er bare byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås som har nådd opp som Nordre Aker-representant på sikker plass på Oslo Høyres bystyreliste. Neste kandidat er på 51. plass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2015 kl 22:22

NORDRE AKER: Mandag avholdt Oslo Høyre sitt nominasjonsmøte før høstens kommunevalg. I følge egne nettsider foregikk det hele «rekordraskt».

«Ser man bort fra at listens plass 1 og 2, henholdsvis ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland ble enstemmig valgt i september i fjor, ble nominasjonsmøtet enige om kandidatene på svært kort tid» skriver Oslo Høyre.

Én Nordre Aker-kandidat

Ringrev i oslopolitikken, Bård Folke Fredriksen som bor på Kjelsås og er ihuga Lyn-supporter, ble valgt inn på 5. plass på bystyrelista.

Han er den eneste representanten fra Nordre Aker på sikker plass på partiets bystyreliste for perioden 2015-2019. Til sammenlikning har Vestre Aker og Frogner fire kandidater hver, og St. Hanshaugen tre kandidater blant de 20 øverste på listen.

Høyre ble det klart største partiet i Nordre Aker ved kommunevalget i 2011, med 34,6 prosent av stemmene.

Fredriksen har vært byutviklingsbyråd i Oslo siden 2009, og var byråd for kultur og utdanning i 1999–2000 og byråd for eldre og bydelene i 2000–2001. Han har representert Oslo Høyre i bystyret siden 1992.

LES OGSÅ: Bård er bra for byen

Bård Folke Fredriksen er en ekte «Nordre Aker-gutt»: Vokste opp på Nordberg, gikk videregående på Berg fra 1986, og har utdannelse fra Universitetet i Oslo på Blindern.

Fredriksen utalte til Nordre Aker Budstikke i januar at han håper på å være byens byutviklingsbyråd også etter valget til høsten.

– En utrolig morsom og interessant jobb å være byutviklingsbyråd. Men samtidig ekstremt krevende. Fantastisk moro å få være med på å påvirke hvordan denne byen utvikler seg, sa Fredriksen da.

Grefsen-gutt på 23. plass

Oslo Høyre har i dag 22 av bystyrets 59 representanter. Vi må imidlertid ned til kandidaten på 51. plass, Kristin Vik, før vi finner neste Nordre Aker-representant bak Fredriksen.

Øivind A. Tandberg og Henning Stene fra Nordre Aker følger på 53. og 54. plass.

Imidlertid har nestleder i Unge Høyre, Kristoffer Gustavsen som har vokst opp på Grefsen og en fortid som leder i Ungdomsrådet i Nordre Aker, fått 23. plass på listen. Gustavsen har møtt i bystyret siden 2011.

Han bor nå i Bydel Frogner.

Clemet fornøyd

Nominasjonskomiteens leder, Kristin Clemet, sier at hun er svært godt fornøyd med listen, som ble vedtatt uten endringer.

– Det har blitt en god, balansert og kompetent liste. Oslo Høyre har nå et meget godt mannskap til den forestående bystyreperioden, sier hun til partiets nettsider.

PS! Nordre Aker Budstikke kjenner til at både Øystein Sundelin, niendeplass på listen, planlegger å flytte til Nordre Aker senere i år.

LES OGSÅ:

Fire basseng utvider – ikke Sogn bad

Stenger Kapellveien forbi Grefsen skole med bom

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...