Nordre Aker Budstikke

Bare glede i Gulldalen

Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Små og store i Gulldalen barnehage var i strålende humør da de klippet båndet og markerte åpningen av sin nye lavvo, og feiring av Maifest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2016 kl 08:57

KJELSÅS: Barnehagen «på toppen av Kjelsås» har jobbet med prosjektet i over ett og et halvt år. Nå står endelig den nye lavvoen klar til bruk.

– Vi kan grille der og varme oss der og være inne når det begynner å regne på vinteren, forteller Frida (5).

Fredag 13. mai ble snoren klippet av seksjonssjef i Nordre Aker Bydel, Hege Cecilie Eikseth, og Gulldalens lavvo offisielt åpnet. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

TRYKK HER FOR Å SE STOR BILDESERIE FRA LAVVO-ÅPNINGEN!

Wok på en onsdag

Barnehagens naturtomt var dekorert med pynt, flagg og organiserte leker av de eldste barna som ville hjelpe til med å stifte, lime og innøve nasjonalsangen før seremonien startet klokken 12. Seksjonssjef i Nordre Aker Bydel, Hege Cecilie Eikseth klippet båndet til lavvoen av, etter nasjonalsangen var sunget, og applaus brøt ut.


– Vi lager mat inne med bålet, og bruker det mye til å lage varm mat. I går fikk vi besøk av en far her som er kokk, som lagde asiatisk wok inne i lavvoen. Hver onsdag lager de noe mat inne i lavvoen, som er særlig fint når det er vinter, forteller barnehagelærer Gro Majormoen.

Lavvoen byr på mange muligheter foruten varm mat om vinteren. Den fungerer som en base for sosiale sammenkomster året rundt, hvor aktiviteter som tegning og leking kan være til underholdning på sommeren.

Lavvoen har god plass er og velegnet til matlaging. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

– Ungene syns det er flott å ha en så stor plass å være i. Det er plass til 70 stykker inni der, så når de kom inn sa de: «Oi!». Vi har jo hatt noen sånne små hytter før som bare hadde plass til ti stykker, så de syns det er supert inni der, forteller Majormoen.

LES OGSÅ: Denne barnehagen har egen husmannsplass!

Barna er enige om hva som er best

– Det er litt 17. mai-stemning med potetløp, blikkbokskasting og sanger. Vi har snakket med barna om hvorfor vi feirer 17. mai og hatt quiz om 17 mai inne i lavvoen, sier barnehagens leder, Hege Trampe-Kindt.

Det ble skikkelig Maifeist i Gulldalen helgen før pinse. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Alle barena er enige om at pølser er det beste med både lavvoen og 17. mai.

– Hva er det beste med å være i en barnehage med en egen lavvo?


– Pølser, svarer Elias (4½).

– At vi kan grille bål. Vi griller pølser, men hamburger er det beste jeg vet. Og taco. Og sushi, forteller Olivia (5).

– At man kan grille bål der inne og spise pølser. Vi kan varme oss der og være inne dår når det begynner å regne, og på vinteren. En gang skulle jeg gå inn i en lavvo å sove, også begynte det nettopp å snø, så pappa tok alle klærne sine på meg uten sovepose, så han begynte å bli kjempekald, forteller Frida (5).

Planene fremover innebærer mye mat, leking og en eventuell cowboy- og indianerfest. Den vil bli brukt daglig, i og med at den ligger såpass sentralt i forhold til barnehagen, sier Trampe-Kindt.

Sekkeløp hører med! Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD


LES OGSÅ: Her kommer ny barnehage for 216 barn

Veien til lavvo

Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

I desember 2014 bestemte ledelsen i Gulldalen barnehage seg for å kjøpe en lavvo de kunne gjøre til nytte av på naturtomten deres.

– Vi måtte søke om å få lov til å sette opp, så måtte vi søke i kommunen og plan-og og bygg, hvilke de var positive til, og alt gikk bra, sier Trampe-Kindt.

Ett og et halvt år senere sitter Gulldalen barnehage med en ny lavvo som ble bygget på én dag av leverandøren. Igjen sitter masse fornøyde unger med større mulighet til enda mer friluftsliv.

Gulldalen barnehage ligger på Kjelsås og har 70 barn fra alderen 1-6 år.

SE STOR BILDESERIE FRA MAIFESTEN I GULLDALEN BARNEHAGE HER!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...