Nordre Aker Budstikke

Bare to har meldt seg på en sommerferie utenom det vanlige

Dag Gaute Gaasemyr oppfordrer ungdom til å bruke sommerferien på en internasjonal dugnad i Norge eller utlandet. Bildet er fra en dugnadsleir i Vardø i 2015. Foto: PRIVAT

Internasjonal Dugnad er en frivillig organisasjon som fremmer internasjonalt fredsarbeid. Men så langt i år har responsen fra Norge vært laber, ifølge styret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Dag Gaute Gaasemyr fra Nordre Aker er styremedlem i Internasjonal Dugnad, den norske avdelingen av Service Civil International, SCI. Det er en verdensomspennende fredsorganisasjon som ønsker å bidra til internasjonal forståelse, fred og solidaritet, hovedsakelig gjennom å arrangere dugnads- og studieleirer i Norge og i utlandet.

– Gjennom fredsorganisasjonen Internasjonal Dugnad har du mulighet til å tilbringe noen uker av sommerferien sammen med andre mennesker for å drive med frivillig arbeid i et lokalsamfunn, sier Gaasemyr.

Han har selv vært både leirdeltaker og leder for dugnadsleire.

– Enten du vil delta på dugnadsleir i Norge eller utlandet, kan du bli kjent med mennesker fra hele verden, og gjøre et nyttig arbeid i samarbeid med en frivillig organisasjon. Mulighetene er mange, sier han.

Som eksempler på dugnadsleire, nevner Gaasemyr frivillig arbeid på økologisk farm i Tyskland, arkeologiske utgravninger i Portugal eller ved barnehjem i Vietnam.


– Du vil få noen uforglemmelige sommeruker, sier han.

Internasjonal Dugnad sender vanligvis 15-20 personer på dugnadsleir hvert år fra Norge, enten på leirer her hjemme eller til utlandet.

– Det har vi har gjort siden 1939. Men så langt i år har bare to søkt på dugnadsleirer fra Norge, forteller Gaasemyr, og legger til:

– Derfor er det viktig at folk får øynene opp for hva en dugnadsleir kan by på av opplevelser, og vi vil gjerne at flere vurderer å tilbringe noen sommeruker på dugnadsleir.

Her kan du lese hva Dag Gaute Gaasemyr skrev om Internasjonal Dugnad i Nordre Aker Budstikke i fjor.


Du kan lese mer om Internasjonal Dugnad på organisasjonens nettsider.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...