Nordre Aker Budstikke

– Barnas sikkerhet og skolevei må komme aller først, deretter syklister og bilister

Oslo Høyres gruppeleder, Eirik Lae Solberg, ser frem til en grundig evaluering av vinterens snørydding i hovedstaden. Foto: OSLO HØYRE

Lei av å vente på kommunen, spadde 1. klasseforeldrene selv bort snøen på skolefortauet. – Det må gjøres en grundig evaluering av vinterens snørydding. At foreldrene selv må finne frem snømåka sier mye, mener Eirik Lae Solberg (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2018 kl 16:50

KJELSÅS: Før påske skrev FAU-representant ved Kjelsås skole en kommentar i Nordre Aker Budstikke, om snødeponi på fortau på Kjelsås.

«Det er kanskje vår og påskestemning, utepils og en gryende vår i et snøfritt Oslo sentrum, men litt videre oppover i byen er det fortsatt vinter. For eksempel her på Kjelsås. Har byråden for samferdsel og miljø glemt oss? Eller tok dere som er ansvarlige for snørydding og sikring av skolveiene påskeferie to uker før alle oss andre?»

«Det er høye brøytekanter som sperrer for sikt slik at bilister har vansker for å se små barn i trafikken. I tillegg velger Bymiljøetaten å bruke fortau som snødeponi og dermed sende skolebarn ut i svært trafikkfarlige situasjoner,» står det blant annet i kommentaren signert Bjarne Vasset jr.

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN

Tirsdag kveld tok skoleforeldrene spaden i egne hender og spadde plass til barna på fortauet. Foto: PRIVAT

Tok spaden i egne hender

Da snøen fortsatt ikke var fjernet fra fortauet etter påske, fortauet fra Daniel Walstads vei og forbi hjørnet opp mot Kapellveien, tok pappaene Benjamin Rokseth og Olivier Perraud, begge foreldre til 1. klassinger ved Kjelsås skole, spaden i egne hender. Nå har de gravd ut plass på fortauet, her kan du lese hele saken fra tirsdag.

LES OGSÅ: Har mottatt flere enn 10.000 brøyteklager

Reagerer

Det har kommet flere reaksjoner på egenmåkingen fra skoleforeldrene. Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Oslo Høyre i bystyret, mener det er helt uholdbart at foreldrene selv må ut og måke fortau.

– Vinteren er flere steder i Oslo ikke over, selv om kalenderen viser april. Kommunen kan ikke lene seg tilbake nå, og satse på snøsmelting. Fortauene har dessverre blitt nedprioritert i vinter. Jeg reagerer spesielt på at flere skoleveier har vært ufremkommelige. Barnas sikkerhet og skoleveiene må komme aller først, deretter må det tilrettelegges for syklister og bilister, sier Lae Solberg, og som også reagerer på det ifølge Bymiljøetatens nettside går frem at det ikke planlegges noe mer snørydding i Nordre Aker.


LES OGSÅ: – At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt uforståelig!

Senest tirsdag kveld snødde det også i Nordre Aker.

Nedprioritering av fortau?

– Det må gjøres en grundig evaluering av denne vinterens rydding, måking, brøyting, strøing og salting i Oslo, eller mangel på det. Det er spesielt viktig å se på hvorfor vintervedlikeholdet av fortauene ble så dårlig som det ble. Vi må til bunns i hvorfor fortauene ble prioritert ned, til fordel for for eksempel sykkelveier. Hvordan skal vi sikre at barnas skolevei blir førsteprioritet til neste vinter? sier Lae Solberg, og fortsetter:

– Det er bred politisk enighet om å satse på bedre sykkelveier og bedre vintervedlikehold på sykkelveiene. Men denne satsingen kan uansett ikke gå på bekostning av fortauene og gående. Vi kan ikke akseptere at snø som er måkt vekk fra veibanen og sykkelveiene blir lagt på fortauene. Kommunen har ikke gjort en god nok jobb i vinter. Når foreldrene selv må finne frem snømåka, så sier det mye. Oslo må ha bedre beredsskap som takler snørike vintre.

Lae Solberg vil til uken stille samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) om det vil bli foretatt en opprydding der det fortsatt ligger store snøhauger i Oslo.


– Jeg vil også be om en bekreftelse fra byråden på at det vil bli gjort en grundig evaluering av denne vinteren.

I en tidligere sak i Nordre Aker Budstikke, om deponi av forurenset snø i Maridalen, går det også frem at byråden ser frem til at Bymiljøetaten skal gjøre en evaluering av hvordan de har håndtert de store snømengdene i vinter - les hele saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...