Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil stenge Kirkegårdsbakken:

«Barnet sklir under bilen, blir liggende der mens bilen står og spinner»

Her - ved Kirkegårdsbakken og levere- og hentesonen til Grefsen skole er det ofte veldig kaos om morgenen. Foto: PRIVAT

En hverdagshistorie fra trafikken ved Grefsen skole. – Nok er nok! Nå må Bymiljøetaten ta tak i dette, vi er svært bekymret for barna, sier FAU-leder Camilla Rom og rektor Are Enger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2016 kl 12:43

GREFSEN: FAU-leder (Foreldrenes Arbeidsutvalg) ved Grefsen skole, Camilla Rom, og rektor Are Enger er svært bekymret over trafikksituasjonen ved skolen, i morgenrushet. De forteller om ukentlige tilbakemeldinger om nestenulykker, som oppstår i og ved Kirkegårdsbakken, Glads vei og ved parkeringsplassen og hente-/bringesonen ovenfor skolen.

– Under bilen

– Det toppet seg helt for kort tid siden. Et skolebarn på vei gled ut i veibanen. Barnet sklir under bilen, og blir liggende der mens bilen står og spinner i Kirkegårdsbakken, for å komme seg opp. Samtidig som en annen bil kommer nedover. Totalt kaos, og fryktelig skummelt. Men heldigvis så gikk det bra med barnet, som ble dratt ut fra bilen, forteller FAU-leder Camilla Rom.

Rektor Are Enger og leder av FAU ved Grefsen skole - Camilla Rom. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun og rektor Are Enger fortsetter.

– Ukentlig blir vi fortalt av foreldre fra trafikkpatruljen, om nestenulykker og konfrontasjoner mellom trafikkvakter og bilister. Nå må Bymiljøetaten ta tak i dette, vi er svært bekymret for barna!

Det ligger også barnehage i området, i tilknytning til Menighetshuset ved Grefsen Kirke.

Morgenrushet

Det er særlig i tidsrommet 08.00 til 08.30 at det topper seg med trafikkaos.

– Og særlig da vinterstid, med høye brøytekanter og glatt føre. Da er det virkelig ille. Men når snøen blir borte, starter jo sykkel- og sparkesykkelsesongen, og det også skaper mange farlige situasjoner, legger Rom til.

Grefsen skole med Kirkegårdsbakken langs skolegården. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

FAU har sendt brev til Bymiljøetaten, som også rektor støtter. Der står det blant annet:

– I forbindelse med to droppsoner på østsiden av skolen, samtidig med økt inntaksområde for skolen, har vi registrert en økt trafikkbelastning til og fra skolen. Det er nå på tide med tiltak for å trygge barnas skolevei.

Stans forbudt

– Vi ønsker følgende: Parkering forbudt i Glads vei markert med tydelig skravering i asfalt og all stans forbudt-skilt, fra fartsdumpen og helt frem til droppen. Begrunnelsen for dette er at vi ønsker å bedre oversikten frem til krysningspunktet.

– Markere fortauet som krysser innkjøring til Gladsdroppen, parkering til Frivillighetssentralen samt kirkegården. Aller helst ønsker vi dette markert som en fotgjengerovergang, eller en annen form for tydelig markering.

Kirkegårdsbakken

– At Kirkegårdsbakken blir stengt for all gjennomkjøring med unntak av til og fra eiendommene, står det også.

Bymiljøetaten har foreløpig ikke svart på brevet, som ble sendt kommunen i februar.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...