Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Basic Warning lager NM-låt

Junior-NM på ski får egen låt til mesterskapet.

fornøyde: Kjelsås Langrenn er strålende fornøyde med "Framtida vår" - her Basic Warning med konfransier Sindre Wiig Nordby. Foto: FOTO: Thorkild Gundersen

Kanskje ikke helt basic med egenprodusert låt til junior-NM på ski. Men det blir det når Kjelsås Langrenn arrangerer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2012 kl 14:32

GREFSEN/KJELSÅS: I 2010 nådde det lokale Grefsenbandet Basic Warning finalen i MGP jr, med låta "Kom til oss", da stod de på scenen i et fullsatt Oslo Spektrum. Og ifjor kom bandets første, profesjonelt utgitte CD, "Early Days".

Bandet var også på NRK under ski-VM, med låta "Trøndersk Dynamitt" - spesialskrevet til Petter Northug - skikongen deltok også i videoen.

- Det ble forslått å bruke et lokalt band til en offisiell junior NM-sang. Vi har jo hørt Northug-låta, så det ble naturlig å spørre Basic Warning, og som heldigvis sa ja, forteller Maren Kaarby i Kjelsås Langrenn.

Det er litt småjusteringer igjen før låta «Framtida vår» slippes helt ut, men langrennsgruppa har fått høre.

- NM-sangen har en veldig fin tekst og en fengende melodi. Vi er strålende fornøyde med resultatet, og gleder oss til å spille den for alle andre! sier Kaarby.

Sjekk også Basic Warning-temasiden på dittOslo!

Live på Rådhuset

Låta, som nettopp er om Norges unge skihåp, skal spilles mye under Holmenkollen i løpet av mesterskapet fra 16 - 18. mars, og ikke minst live på Rådhuset under den store NM-banketten lørdagen, med blant annet ordfører Fabian Stang tilstede.

Konferansier under banketten er skiløper Sindre Wiig Nordby, og som også øver med Basic Warning.

- Vi satser på å lage litt show fra scenen, og jeg får mye støtte av bandet underveis. Det blir utfordrende å få alt klart, men gutta tar ting kjapt og det er gøy å jobbe med dem, sier Wiig

Basic Warning har holdt det gående i snart fem år som band. Peder Opland (gitar), Sondre Semmingsen (bass), Bendik Erlandsen (trommer) og Jacob Øyre Gundersen (gitar og vokal) har spilt sammen i kjeller'n til Jacob siden de var 10, i disse dager runder tre av gutta 15 år.

- Har det gøy!

- Vi har det gøy sammen, og da går vi ikke lei. Vi har vært med på veldig mye moro med bandet, sier Jacob Øyre Gundersen, som også har skrevet NM-låta.

Og Jacob har sine fremtidsplaner klare.

- Jeg vil bli låtskriver og produsent. Drømmen er å pakke kofferten og flytte til USA så fort som mulig etter skolen, og gå i Stargates fotspor.

Men først er det junior-NM på ski som gjelder, og hvor han bare kjenner én av deltakerne.

- Even Northug (journ. anm. Petter Northugs lillebror). Jeg får dra opp i Kollen og heie litt ekstra på ham!

Nordre Aker Budstikke legger ut link til junior NM-låta så snart den er klar.

 

Se også Basic Warning-temasiden her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...