Baskettriumf

Jørgen Bruaset (t.h.) i duell utenfor vinnerbussen Monstars. Foto: Linn Kongsli Lundervold

De utfordret til basketkamp på en banehalvdel med fire hjul. Dette sikret Monstars seieren i Nordre Aker Budstikkes store russebusskåring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2008 kl 09:25

KJELSÅS: – Vi ble kjent med hverandre da vi spilte basket for Kjelsås da vi var små. Siden det er dette som har knyttet gutta sammen, ville vi ha et skikkelig basketkonsept, sier bussjef på Monstars, Jørgen Bruaset, til Nordre Aker Budstikke.

Annerledes samarbeid

De fikk høre om en jentebuss som skulle basere konseptet sitt på filmen Space Jam fra 1996, hvor Looney Tunes kjemper mot monstre på basketbanen for å sikre sin egen frihet. Dermed var det duket for et annerledes samarbeidskonsept, hvor bussene Monstars og Tunesquad entrer ringen på Tryvann for å avgjøre hvem som er best.

– Et originalt samarbeidskonsept, mente juryen i Nordre Aker Budstikke.

– Verdt hver time

Kjelsås-gutta begynte å planlegge arbeidet med bussen julen 2006. De siste tre månedene har de virkelig satt inn støtet. Da har det vært jobbing til klokken seks på natten, bare for å komme tilbake klokken åtte morgenen etter, forteller Bruaset.

– Det har vært helt latterlig mye jobbing. Men det har vært verdt hver arbeidstime, og hver eneste krone. Russetiden har vært helt herlig. Det er definitivt et minne for livet, sier han.

– Urettferdig kritikk

Bruaset synes kritikken som ofte rettes mot russen er urettferdig.

– Bråkmakerne finner du overalt. De som bråker, bråker ikke fordi de har på seg en rød dress, sier han.

Han mener russen har blitt mer bevisste på å få et positivt fokus, og trekker spesielt frem russens humanitære aksjon, hvor russ over hele landet har samlet inn til sammen rundt fire millioner kroner til inntekt for en egen skole i en SOS barneby i Zambia.

Monstars kontaktet også VG fordi de ønsket å få med andre busser på å donere en viss andel av overskuddet av bussalget til et veldedig formål, men avisen ville ikke være med.

– Det er så store summer i omløp i russetiden, så da burde vi ta oss råd til å avse et par kroner til et veldedig formål, mener Bruaset.

Mye dugnadsjobbing

Selv har Monstars hatt et budsjett på litt over 700. 000 kroner. For å tjene inn penger har de holdt på med dugnadsjobbing i over ett år, blant annet var alle gutta med som statister i fire dager under innspillingen av Max Manus, og de har også hatt dugnadsjobber på Norwegian Wood, og vareopptellinger på RIMI.

Bussjefen synes det er morsomt å få vist frem resultatet av mange års hardt arbeid til flest mulig.

– Vi valgte fargen grønn for at bussen skulle skille seg ut. Jeg husker den dagen bussen vår var på baksiden av Budstikka (illustrasjon for konkurransen. red. anm). Alle gutta syntes det var så utrolig fett. Vi er veldig stolte av bussen vår, så da er det så utrolig gøy å få vist den frem! sier Bruaset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...