Nordre Aker Budstikke

Parkeringsplassene som forsvant:

– Beboere kan benytte nærliggende veier

Sognsvannsveien, og som går forbi Gaustadveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Bymiljøetaten viser til nærliggende veier for parkering, til de som ikke har egen p-plass eller garasje i Gaustadveien, som nå har blitt skiltet med p-forbud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2021 kl 11:54

GAUSTAD: For ikke lenge omtalte Nordre Aker Budstikke p-forbud i Gaustadveien. Da Nordre Aker Budstikke var innom tidligere denne måneden, hadde flere biler fått parkeringsbøter.

– Det har vært mange biler som har blitt tauet bort også, etter at skiltene kom opp. Dette var et veldig dårlig tidspunkt for oss i Gaustadveien Borettslag, med p-forbud i veien, for vi holder for tiden på med oppussing av garasjeanlegget. Det betyr at rundt 60 garasjeplasser nå ikke er tilgjengelige, sa styremedlem i Gaustadveien borettslag, Morten Sand til avisa.

Han la til at det heller ikke er alle leilighetene som har noen tilhørende p-plass eller garasje.

Gaustadveien, som nå er skiltet med p-forbud. Foto: Kristin Tufte Haga

– Det er faktisk en veldig vanskelig situasjon for mange som bor her nå. Flere har nå ingen steder å parkere ved der de bor. Man kan kanskje være heldig å få en plass lenger opp i Sognsvannsveien? Jeg vil tro at det er flere leiligheter på strekningen her utenom vårt borettslag, som heller ikke har egen parkering. Kanskje kan vi håpe på at Bymiljøetaten i hvert fall revurderer p-forbud til garasjene i borettslaget er klare igjen, om 6-7 uker, håpet Sand.

Svarer

Denne uka svarer Bymiljøetaten:

– Bymiljøetaten kan ikke reversere skiltingen da dette kan skape presedens for fremtidige reguleringer. I tillegg kan vi ikke omskilte gater når private p-anlegg renoveres. Beboere kan benytte nærliggende veier. Vi forstår at dette var ubeleilig med tanke på at garasjeanlegget renoveres. En endring må eventuelt på høring, som tar noen uker, og det vil derfor ikke være hensiktsmessig, sier seksjonssjef i Bymiljøetaten, Freddy Leithe.

Om hvorfor Bymiljøetaten har skiltet med p-forbud i veien, svarte etaten i forrige sak:

– Det er parkering forbudt i Gaustadveien, mellom Sognsvannsveien og snuplassen. Gaten er regulert med parkering forbudt for å tilrettelegge for fremkommelighet langs veien. Parkerte biler har vært til hinder for bussen, og dette har også påvirket fremkommelighet for syklister og bilister, ifølge Line Thams Reiersen, pressekontakt i Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...