Nordre Aker Budstikke

Bensinstasjon-tomt blir boligblokk

Slik vil område fremstå ferdig utbygd, sett fra Blindernveien. Ny bebyggelse til venstre. Foto: HILLE MELBY ARKITEKTER/PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Bystyret har godkjent omreguleringen av den gamle Esso-stasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL/BLINDERN: Det er en stund siden bensinstasjonen i krysset Ullevålsveien/Kirkeveien ble revet. 1. februar ble omreguleringen av tomten vedtatt i bystyret, med klagefrist 27. mars.

Ullevålsveien 114 ligger i Bydel St.Hanshaugen.

Blokk på syv etasjer

Ullevålsveien 114 er vedtatt omregulert fra «byggeområde for industri» og «tomt for offentlig bygning» til bolig, forretning, undervisning m.m.

Hensikten med planforslaget er å legge til rette for å oppføre en boligblokk i inntil syv etasjer med omlag 80 leiligjeter, og med «næring/publikumsrettet virksomhet» i deler av første etasje. Det skal ikke være leiligheter på bakkeplan.

Det er Torshov Eiendom som står bak omreguleringen av den omlag 2,2 mål store tomten, og bygget er tegnet av Hille Melbye artkitekter.


Nybygget får forhager mot Kirkeveien og bussholdeplassen, og stor takterrasse med grønn vegetasjon. I følge tiltakshaver er byggets arkitetktur inspirert av lamellbebyggelsen i Kirkeveien, og Oslos funkisarkitektur. Den øverste etasjen er inntrukket.

Plan- og bygningsetaten (PBE) fremhever at området er støyutsatt, men at alle boenheter sikres en stille side.

Byggets plassering. Foto: HILLE MELBY ARKITEKTER/PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Byrådet: Området tåler høy utnyttelse

PBE foreslo å nedskalere prosjektet med lavere høyder, for å sikre bedre lysforhold og bedre harmoni med omkringliggende bebyggelse. Dette ville imidlertid gi færre leiligheter. Forslaget ble støttet av bydelsutvalget i Bydel St. Hanshaugen og av naboer til utbyggingstomten. Forslagsstiller mente imidlertid et redusert prosjekt ikke ville gjøre det økonomisk mulig å gå videre med utbyggingen.

Bystyrets flertall (minus Venstre og Rødt) vedtok en omregulering som tillater syv etasjer og en utnyttelsesgrad på 366 prosent (BRA).


Byrådet skriver:

«Byrådet merker seg at Plan- og bygningsetaten mener at forslagsstillers alternativ innebærer for store høyder og for høy utnyttelse av tomten. Byrådet mener imidlertid at den foreslåtte bebyggelsen vil skape en fin overgang mellom den tette og den noe mer åpne byen og at området vil tåle den foreslåtte bebyggelsen i 7 etasjer. Oslo by har et stort behov for boliger og forslaget vil gi attraktive leiligheter med meget gode solforhold, med alle offentlige og private servicefunksjoner i nærheten og med kort vei til kollektivtrafikk i Kirkeveien og Sognsveien.»

Den vedtatte detaljreguleringen har klagefrist 27. mars. Innvendinger kan registreres på Plan- og bygningsetatens nettsider.

Fikk nei til høyere utnyttelse rett over veien

Tvers over Kirkeveien ligger den store parkeiendommen Ullevålsveien 116 A og B, på høyden mellom Vestre Aker kirke, Sognsveien og Kirkeveien. Eiendommen ble lagt ut til salgs for 40 millioner kroner i fjor høst.

Selgerne mente den burde kunne omreguleres til boligutvikling, men Plan- og bygningsetaten sa nei. Les mer om den saken her.


Så vidt Nordre Aker Budstikke kjenner til er eiendommen nå trukket for salg.

Like ved, men litt lenger inn i Blindernveien, i Blindernveien 6, ønsker Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus å bygge nye studentboliger. Opprinnelig forslag var på opptil 13 etasjer. I denne saken jobbes det fortsatt med planforslaget, og saken skal sendes til politisk behandling sommeren 2017. (Les dokumenter i saken hos PBE).

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...