Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bente: – Jeg er ikke Alzheimer!

Bror Gisle Erlien, Bente Erlien og svigerinne Randi Kveine ved Seniorhuset på Tåsen. Foto: PRIVAT

– Selvfølgelig gikk jeg i kjelleren da jeg fikk diagnosen. Men der var det jo ikke noe hyggelig å være. Nå har jeg et meningsfylt liv her ved Seniorhuset, sier Bente Erlien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2017 kl 10:22

TÅSEN: – Randi (Bentes svigerinne, journ. anm.) og jeg har en felles intensjon om å knuse noen myter om Alzheimer. Her ved Seniorhuset har jeg fått nye venner og jeg fortsetter å friske opp min fransk med en fantastisk lærer. Jeg har fått et lettere liv uten bekymringer. Her hjelper vi hverandre, alle kan noe, sier Bente Erlien (62), som har hatt Alzheimer i syv år.

Hun skryter også av veldig hyggelige ansatte ved Seniorhuset.

LES OGSÅ: Truet Tor (70) med kniv, ville ha bilen hans!

Sommerfest

Bente var første innflytter i bygget i Pastor Fangens vei på Tåsen, som drives av Bydel Nordre Aker. Her har hun en egen liten leilighet.

Hun har vært åpen om sykdommen. Livet går videre, men det trengs trygge rammer og tilrettelegging.

Onsdag hadde Seniorhuset sin aller første sommerfest, med beboere, familie venner og andre fra bydelen.

Bentes svigerinne Randi Kveine var onsdag på plass med mannen Gisle, for å underholde beboerne på festen. De er duoen GiRa, og har også opptrådt både på TV, i radio og ved Det Norske Teater.

I tillegg til musikk ble det også grilling på sommerfesten, og de fikk selskap av frittgående høner, som også bor ved Seniorhuset.

Hønene som har flyttet inn i hagen ved Seniorhuset, får sprade fritt rundt i inhegningen sin. Foto: HEIDI KARSRUD NORDAL

Gisle Erlien slo til med sanger som «Kjekkeste gutten i gata» og «Tanta til Beate», supplert av kona Randi. Det ble også observert en tåre, da publikum ble med på «Har du fyr», og det ble snakket varmt om Seniorhuset som felles fyrtårn.

LES OGSÅ: Startet rekken av kulturarrangementer på Seniorhuset med påskekrim med Hanne Kristin Rohde

Gisle Erlien og Randi Kveine underholdt på sommerfesten ved Seniorhuset på Tåsen. Foto: PRIVAT

Forbilledlig

– Flytteprosessen til Bente var forbilledlig, fordi brukerperspektivet ble ivaretatt hele veien. Seniorhuset har en filosofi hvor «det gode naboskap» står i høysetet, sier bror Gisle og svigerinne Randi.

Som avsluttet underholdningen med en skikkelig Prøysen-potpurri med 18 Prøysen-sanger som var «kryssklippet».

LES OGSÅ: 90-åringene ble med på russebussrulling. – Det spørs om oldebarna mine vil tro på dette

Fortsatt Bente

Svigerinnene Randi og Bente er også venninne rgjennom mange år, og tidligere samarbeidspartnere. Randi holder nå foredrag om Bentes flytteprosess til Seniorhuset. I fordragene viser Randi videosnutter, hvor Bente uttaler seg friskt til publikum.

– Jeg pleier blant annet å si at jeg er jo fortsatt Bente, jeg er ikke Alzheimer! understreker Bente.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...