Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ber byrådet svare om nedre Grefsen-strategi

MPS-leder Andreas Skjæret (V), t.v., og BU-leder Per H. Christiansen (H) er lite fornøyde av at byrådet ikke har besvart vedtaket i bydelen, og sender nå purrebrev. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Av hensyn til de berørte i området sender bydelsutvalgslederen og lederen i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité i dag brev til byrådet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2016 kl 15:54

NYDALEN: For etter at bydelsutvalget 31. mars vedtok at de ønsker å bevare småhusområdet på nedre Grefsen, har det vært tyst fra rådhuset.

– Det hadde vært greit med noen signaler fra byrådet om hvordan de ser for seg den videre prosessen for området, sier BU-leder Per Henry Christiansen (H).

BU vil bevare småhusområdet

Sammen med Andreas Skjæret (V), som leder miljø-, plan- og samferdselskomiteen, sender han på vegne av BU et brev til byrådet fredag. Der ber de om en snarlig redegjørelse for hvilke mål og tidsplan byrådet har for det videre reguleringsarbeidet med nedre Grefsen.

Les brevet i sin helhet nederst i saken!

– Det er mange som bor i dette området, og som er opptatt og berørte av endringene i kommuneplanen. Det er viktig å få klarlagt den videre prosessen, sier Christiansen.

Bydelsutvalget vedtok 31. mars at de ønsker å bevare nedre Grefsen som et småhusområde. Kommuneplanen som ble vedtatt i fjor høst åpner for at området kan utbygges og endres betydelig, på grunn av sin nærhet til kollektivknutepunktet Storo. Siden stedsnavnet Grefsen ikke var nevnt i planen, kun Storo som et utviklingsområde, var det ingen i bydelen, verken lokalpoltikerne, administrasjon eller beboere på Grefsen, som fanget opp endringen.

Bydelspolitikerne har sagt at de vil kjempe mot sine egne, om nødvendig, for å bevare nedre Grefsens karakter som småhusområde.

Engasjementet for vern av nedre Grefsen er stort. I BU-møtet 31. mars møtte antakeligvis så mange som 2000 mennesker. Kun en liten del fikk plass inne i BU-salen i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Støtte til Nordre Aker fra Frp i bystyret

Denne uken gikk Fremskrittspartiets bystyregruppe ut og sa at de støtter BU i Nordre Aker, og at de vil fremme et privat forslag for bystyret, der de ber om at nedre Grefsen fjernes fra utviklingsområdet Storo i kommuneplanen.

Camilla Wilhelmsen og Frps bystyregruppe gir full støtte til BU i Nordre Aker. Her med Frps BU-representant Hans Kielland Aanesen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Som første parti i bystyret sier vi nå helt klart at nedre Grefsen må tas ut som utviklingsområde, fordi prosessen var feil. Vi støtter bydelsutvalget i Nordre Akers vedtak. Jeg kan ikke svare for de andre partiene, men i Frp var vi overhodet ikke klar over at utviklingsområdet Storo omfattet Grefsen. Hadde vi vært det hadde det helt klart blitt en diskusjon innad i partigruppen, sa Camilla Wilhelmsen i Frps bystyregruppe, til Nordre Aker Budstikke på tirsdag.

Hun mener vedtaket i bystyret kunne ha blitt et annet dersom partiene var klar over hva kommuneplanen innebar for nedre Grefsen.

Brevet fra bydelspolitikerne

I sitt brev til byrådet skriver Nordre Aker-politikerne følgende:

«Bydelsutvalget er opptatt av at Nedre Grefsen fortsatt skal bevare sitt preg som småhusområde, og at eventuelle forslag til reguleringsplaner derfor må ta hensyn til dette.

Vedtaket herom i BU møte den 31. mars i år ble sendt i e-post til Byrådet og Byrådsavdelingene den 4. april.

Av hensyn til de berørte i dette området, og den offentlige interesse denne saken har, ber vi Byrådet om en snarlig klargjøring av mål og tidsplan for det videre arbeid med regulering av Nedre Grefsen og et eventuelt planprogram for området.»

Les alt om kommuneplan-avsløringen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...