Nordre Aker Budstikke

Ber foreldre våkne etter flere uønskede hendelser

Marit Jensen ved Morellbakken skole forteller at flere aktører nå tar grep for å få endret en uønsket ungdomskultur i Grefsen- og Storo-området. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Nå er det på tide å våkne opp. Det handler om ungdommer i drift. Grefsen og Kjelsås er ikke mer «Kardemomme by» enn andre steder. Flere hendelser gjør at skolene tar grep, sammen med blant andre politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2017 kl 13:26

GREFSEN: – Det har vært flere hendelser med elever involvert. På kveldstid, med ungdommer i drift. Enten i området her eller kanskje ved Storo storsenter. Vi har tett kontakt med både Grefsen barneskole og Engebråten, i tillegg til politi og storsenteret, forteller assisterende rektor ved Morellbakken skole, Marit Jensen. 

– Vi har også registrert at elever fra andre skoler, utenfor bydelen, oppsøker elever fra Grefsen-området, også i skoletiden. Blant annet er vi i tett dialog med rektor ved Bjølsen skole, sier Jensen.

LES OGSÅ: Slik har de skapt et godt ungdomsmiljø i Nydalen: – Det er tabu å slenge dritt om andre

Stormøte

Skolen har nå i tillegg innkalt til stormøte med alle foreldrene på 8. trinn, politi, storsenter, SaLTo - samarbeidsmodell Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge - med flere, 18. januar klokken 18.00. Senere blir det møte med 9. trinnsforeldre.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det har skjedd et innbrudd på Grefsen barneskole ved juletider.


I tillegg kunne avisen i går fortelle at politiet etterforsker to ran av ungdommer på Kjelsås lørdag, med få timers mellomrom.

– Politiet ser hendelsene i sammenheng da det formentlig skal være gjerningsmenn fra samme omgangskrets som står bak begge hendelsene, sier politiadvokat Gjermund Hanssen.

Wake up call

– De siste hendelsene og kommende møte må være en stor «wake up call» til alle foreldre. Det handler også om rus, trakassering og også nettrakassering, sier Marit Jensen på Morellbakken skole.

Som sammen med skolen tenker nytt for fremtiden.

LES OGSÅ: I høst ba politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon foreldre om å våkne opp: – På tide med et ærlig språk om hva vi ser på ungdomsfestene

Planer

– De unge må ha flere steder å være på kveldstid. Vi håper på å kunne få til en åpen kveld i uka, her ved skolen. I tillegg har vi planer om å samarbeide mer med andre bydelsskoler, som eksempelvis Bjølsen, sier Jensen.

LES OGSÅ: Ullevål-ungdom kjempet for ungdomsklubben. Flyttet nesten en halv million i bydelsbudsjettet til ungdomstiltak

Elevrådsinitiativ

– Elevrådet ved Morellbakken skole har planer om å invitere til samling og fest her i skolegården, så elevene kan bli kjent og få et annet og bedre utgangspunkt i relasjonen mellom hverandre, sier Jensen, som ikke ønsker å gå mer inn på enkeltepisoder som er bakgrunn for at skolen nå tar affære.

SaLTo

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med SaLTo i bydelen, ved SaLTokoordinator Pia Fossum.


– Som SaLTo koordinator kan jeg bekrefte opplevelsen av at det rører seg mer i ungdomsmiljøene, og at dette gjelder hele Oslo. Det er hendelser på tvers av bydeler, og Nordre Aker bydel opplever også dette, sier Fossum.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...